INGRIJORARE. Turcia a făcut anunţul care a zguduit Europa. Preşedintele Erdogan ameninta UE

INGRIJORARE. Turcia a făcut anunţul care a zguduit Europa. Preşedintele Erdogan ameninta UE

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, razboi
1009
Comentariile sunt închise pentru INGRIJORARE. Turcia a făcut anunţul care a zguduit Europa. Preşedintele Erdogan ameninta UE

În timp ce Turcia se îndreaptă spre prima scădere economică din 2009 încoace preşedintele Recep Tayyip Erdogan a început să facă ameninţări fără precedent împotriva Europei. Vedeţi mai jos declaraţiile STUPEFIANTE ale lui Erdogan.

In vremuri în care în UE creşte anxietatea politică din cauza avansului populismului de dreapta în Austria, Germania şi Franţa.

Spre sfidarea UE, Erdogan a sugerat chiar mai mult de atât după lovitura de stat eşuată din iulie şi care permite partidului de guvernământ să înlăture din sistem, prin mii de arestări, opoziţia. 

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a ameninţat că va lăsa 3 milioane de refugiaţi să intre în Europa. Acesta este cel mai recent episod dintr-un război al cuvintelor între Ankara şi Bruxelles care expune lipsa de consens în UE în ceea ce priveşte rezolvarea crizei refugiaţilor şi deriva Turciei spre un stat închis şi autoritar.

Erdogan a mai ameninţat că va da curs dorinţei poporului de a fi reintrodusă pedeapsa cu moartea, pas despre care UE a spus că va pune capăt imediat încercărilor Turciei de a se alătura Uniunii.

Atacurile Ankarei vin după ce Parlamentul European a votat să sprijine îngheţarea discuţiilor de aderare cu Turcia ca semn de protest la răspunsul „represiv“ şi „disproporţionat“ al Ankarei la lovitura de stat eşuată, după cum scrie Financial Times.

Sub imperiul stării de urgenţă, în Turcia au fost înlăturaţi din posturi circa 75.000 de funcţionari ai statului şi membri ai forţelor de securitate, iar peste 37.000 de persoane au fost arestate.

sursa: zf.ro

loading...

Facebook Comments