Ministru: ”Un atac deschis al Rusiei se va solda cu zeci de mii de morți și sute de mii de refugiați în UE”

Ministru: ”Un atac deschis al Rusiei se va solda cu zeci de mii de morți și sute de mii de refugiați în UE”

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE
1059
Comentariile sunt închise pentru Ministru: ”Un atac deschis al Rusiei se va solda cu zeci de mii de morți și sute de mii de refugiați în UE”

In cazul unui atac deschis al Rusiei asupra Ucrainei, Europa ar trebui să se aștepte la consecințe catastrofale, a declarat într-un interviu cu Die Welt, ministrul de interne al Ucrainei, Arsen Avakov.

„Regimul lui Putin va suporta pierderi care se vor ridica la zeci de mii de morți, iar UE va trebui să facă față unui numar mare de refugiați”, a avertizat ministrul ucrainean.

În cazul în care Occidentul va da mână liberă Rusiei, ucrainenii sunt determinati sa lupte cu agresiunea lui Putin, a continuat Avakov.

Ucraina poate pierde chiar și independența și să înceteze să existe ca stat”, – a spus el. Cu toate acestea, consecințe „catastrofale” pândesc și  Rusia, spune ministrul ucrainean.

„Nu sunt convins că regimul Putin va suporta pierderile de vieti umane care se vor ridica la zeci de mii de morți. Armata ucraineana are 250.000 de soldați. În plus, 130 de mii de ofițeri de poliție, trupele de graniceri și soldați ai Gărzii Naționale. Nimeni nu va putea decide soarta Ucrainei pe la spatele nostru. Dacă Putin își intensifica agresiunea și încearca să rezolve problema prin mijloace militare, rezultatul va fi dezastruos”, a comentat Avakov.

continuarea pe: paginaderusia.ro

 

loading...

Facebook Comments