Planul Rusiei pentru discreditarea militarilor trimisi de NATO in estul Europei. Dezvaluirile sefului spionajului estonian

Planul Rusiei pentru discreditarea militarilor trimisi de NATO in estul Europei. Dezvaluirile sefului spionajului estonian

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE
620
Comentariile sunt închise pentru Planul Rusiei pentru discreditarea militarilor trimisi de NATO in estul Europei. Dezvaluirile sefului spionajului estonian

Kremlinul pregateste o adevarata ofensiva propagandistica pentru a contracara desfasurarea fortelor Aliantei la granitele Rusiei.

Rusia vrea sa slabeasca trupele britanice ce vor fi desfasurate in Estonia in urmatoarele saptamani, avertizeaza seful spionajului de la Tallinn, intr-un interviu acordat Times. Mikk Marran, care conduce Teabemet (Serviciul Estonian de Informatii), sustine ca Kremlinul planuieste o serie de actiuni care sa discrediteze angajamentul NATO de a intari flancul de est al Aliantei.

Este vorba despre o serie de operatiuni neconventionale, potrivit lui Marran, care a mentionat inscenarea de batai in baruri, care sa dea impresia ca militarii britanici sunt huligani, dar si implicarea soldatilor in scandaluri sexuale si santajarea loc cu informatiile postate in retelele sociale. Informatiile au fost discutate in ultimele luni de serviciile de la Tallinn si Londra, afirma oficialul eston.

Marran sustine ca desfasurarea trupelor NATO in tarile baltice si Polonia este oportunitatea perfecta pentru ca aparatul de propaganda al Kremlinului sa acuze o “agresiune occidentala” inscenand scandaluri si lansand stiri false.

“Deja asistam la acest fenomen”, a declarat seful Teamebet pentru Times, “circula zvonuri cum ca trupele nu sunt privite cu ochi buni de populatie.” Oficialul eston spune ca exista si riscul ca Moscova sa foloseasca “cyber-spionajul”, santajandu-i pe militari pe baza unor date furate in urma spargerii conturilor de pe retelele sociale.

In noiembrie 2016, doi soldati britanici implicati intr-o incaierare intr-un McDonald’s din Letonia au fost filmati de o echipa de jurnalisti pro-rusi.

Marran sugereaza ca a fost vorba de o inscenare “cu background din Rusia”. Acelasi lucru l-au afirmat in noiembrie si surse din conducerea armatei britanice, care au sustinut ca militarii au fost atacati de o banda locala iar echipa de filmare era pregatita dinainte la locul incidentului.

sursa: protv.ro

loading...

Facebook Comments