Reactia Berlinului dupa ce presedintele Erdogan a comparat Germania de azi cu cea din perioada nazista

Reactia Berlinului dupa ce presedintele Erdogan a comparat Germania de azi cu cea din perioada nazista

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, NEWS, POLITICA
763
Comentariile sunt închise pentru Reactia Berlinului dupa ce presedintele Erdogan a comparat Germania de azi cu cea din perioada nazista

Guvernul german a descris luni drept “inacceptabile” declaratiile facute duminica de presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a comparat practicile sale cu cele naziste, relateaza AFP.

“In calitate de Guvern federal, ii vom spune foarte clar Turciei ca astfel de declaratii sunt absolut inacceptabile”, a declarat pentru postul public de televiziune ARD seful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, Peter Altmeier.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a asimilat duminica unor ”practici naziste” anularea mitingurilor sustinatorilor sai in Germania.

Relatiile dintre Ankara si Berlin s-au tensionat clar dupa anularea joi si vineri, in Germania, a unor mitinguri de sustinere a referndumului din 16 aprilie cu privire la extinderea puterilor presedintelui Erdogan.

Turcia a reactionat foarte violent si a acuzat Germania ca actioneaza in favoarea unei victorii a taberei ”nu” in referendum.

Cancelarul Angela Merkel a explicat ca decizia de autorizare sau nu a acestor mitinguri nu revine statului federal, ci este de competenta comunelor.

Merkel l-a sunat sambata pe premierul Binali Yildirim, intr-o incercare de a calma tensiunile, iar ministrii de externe ai celor doua tari urmeaza sa se intalneasca miercuri.

In Germania se afla cea mai importanta comunitate a diasporei turce din lume, adica aproximativ trei milioane de persoane, puternic curtate de diverse partide inaintea tuturor scrutinelor majore din Turcia.

sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments