Trump stârneşte temeri apocaliptice; oamenii îşi fac provizii, caută adăposturi

Trump stârneşte temeri apocaliptice; oamenii îşi fac provizii, caută adăposturi

- in EXTERNE, POLITICA, razboi, SOCIAL
776
Comentariile sunt închise pentru Trump stârneşte temeri apocaliptice; oamenii îşi fac provizii, caută adăposturi
“Riscul unui holocaust nuclear a fost mai redus după alegerea lui Obama. Victoria lui Trump, însă, stârneşte frică generală”. Grupul celor care au început să se pregătească pentru un dezastru natural, atac terorist sau altă catastrofă neprevăzută a crescut exponențial.

În după-amiaza de după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, Colin Waugh, un locuitor de 31 de ani din Independence, Missouri, s-a logat pe Facebook, hotărât să creeze un grup denumit The Liberal Prepper şi să invite 38 dintre prietenii săi.

Obiectivul grupului de pe Facebook, scria Waugh, este de a “combina minţi şi inimi, cu accent pe pregătire, într-o vreme când un mod progresiv de viaţă nu a fost niciodată mai ameninţat să devină tabu sau să fie în întregime condamnat”, potrivit Business Insider.

Trei săptămâni mai târziu, The Liberal Prepper a ajuns la 1.000 de membri. Până în acest moment, grupul numără aproape 2.000 de membri. Grupul este destinat liberalilor care, după victoria lui Trump, au început să se pregătească pentru un dezastru natural, atac terorist sau altă catastrofă neprevăzută.

“Riscul unui holocaust nuclear a fost mai redus după alegerea lui Obama. Victoria lui Trump, însă, stârneşte frică generală”, spune Waugh.

În octombrie 2016, Waugh şi soţia sa au început să facă rezerve de batoane de proteine, orez, unt de arahide, materiale pentru prim ajutor, baterii, hârtie igienică, hrană pentru pisici, manuale medicale şi cât mai multe conserve, scrie ZF.ro Pagina The Liberal Prepper este activă, membrii postând şi comentând de mai multe ori pe zi.

Un bărbat pe nume Mannie a postat o fotografie a noului său încălzitor pe gaz şi i-a întrebat pe alţii ce cred despre brandul acestuia. Mai mulţi membri au dat like unei fotografii recente a chiuvetei unui membru, plină de mango gata de a fi depozitate.

Stacy, o femeie din Idaho, co-adminisrator al grupului The Liberal Prepper, a devenit interesată de astfel de activităţi de “pregătire” în lunile de dinaintea zilei alegerilor prezidenţiale. Ca mamă singură a unui preşcolar, aceasta se declară îngrijorată în legătură cu educaţia fiului ei şi de posibilitatea ca acesta să înveţe retorica urii de la unii din susţinătorii lui Trump.

“Nu ştiu dacă vor fi modificări ale programei şcolare, finanţării şcolilor, dacă vor putea angaja oameni de calitate ca profesori”, spune Stacy, care tocmai şi-a adăugat seminţe, conserve, orez,  un cort şi apă la provizii.

“După ce am fost adăugată la grup, am văzut că acesta ia proporţii. Este uimitor să vezi cum înfloreşte. Mă face să simt că am la cine să apelez în caz că se întâmpla ceva”.

sursa: realitatea.net

loading...

Facebook Comments