Liviu Dragnea riscă să nu mai intre în Parlamentul României

Liviu Dragnea riscă să nu mai intre în Parlamentul României

- in GENERALE, ISTORIE, POLITICA
800
Comentariile sunt închise pentru Liviu Dragnea riscă să nu mai intre în Parlamentul României
Liviu Dragnea

Dragnea riscă să nu intre în Parlament. Liderul PSD ar putea fi afectat de prevederile din Regulamentul Camerei Deputaţilor. Conform acestora „alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude electorale”, potrivit News.ro. 

Florin Iordache, a declarat pentru Libertatea că articolul din Regulamentul Camerei face referire la alegerile care tocmai s-au încheiat.

„La acel articol discutăm de validarea mandatelor de la aceste alegeri, şi dacă, în aceste alegeri, cineva obţinea un mandat dar cineva făcea o contestaţie, că au fost fraude electorale, cum s-a mai întâmplat la alte alegeri.

Dar acum nici nu se pune problema. Alegerile au fost corecte, validarea alegerilor a fost făcută deja de Biroul Electoral Central”, a explicat Florin Iordache. 

El afirmă că este o interpretare total eronată a Regulamentului Camerei Deputaţilor şi n-are legătură condamnarea lui Liviu Dragnea cu validarea mandatului de deputat.

Liviu Dragnea intră sub incidenţa articolului 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a condamnat definitiv în aprilie 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru fraude comise la referendumul din 2012 de demitere a lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României.

Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral”, se specifică în articolul din Regulament.

 

Liderul PSD poate scăpa doar printr-un vot în plen. Propunerea comisiei de validare va fi supusă însă dezbaterii şi votului plenului Camerei Deputaţilor, unde PSD are o majoritate confortabilă, împreună cu ALDE.

Sursa: libertatea.ro

 

loading...

Facebook Comments