Prognoza meteo îngrijorătoare pentru trei luni! Șeful ANM avertizează: Fenomenul riscă să devină devastator!

Prognoza meteo îngrijorătoare pentru trei luni! Șeful ANM avertizează: Fenomenul riscă să devină devastator!

- in GENERALE, NEWS, SOCIAL
10443
Comentariile sunt închise pentru Prognoza meteo îngrijorătoare pentru trei luni! Șeful ANM avertizează: Fenomenul riscă să devină devastator!

Prognoza meteo pe trei luni nu aduce vești bune pentru agricultori! Vor fi încă două luni de secetă extremă în sud și est, un noiembrie ceva mai ploios în toată țara și prima lună de iarnă, decembrie, cu temperaturi prea ridicate ca să ne bucurăm de zăpadă!

Ion Sandu, directorul ANM, avertizează romanii de aparitia tornadelor.  „Din păcate va urma o lună octombrie secetoasă, în luna noiembrie temperatura medie este mai mare în partea de sud, pare un pic mai cald, începe să se refacă rezerva de umiditate. În luna decembrie puțin mai cald și cantități de precipitații, din păcate nu putem spune când va ploua și când va fi sub formă de zăpadă” a declarat Ion Sandu, director ANM .

Se vor manifesta fenomene extreme. „În partea de nord, centru și vest a țării, fenomene meteorologice cu vijelii, furtuni, cu sute de avertizări, chiar dacă în iulie și august în sud era secetă, acolo erau furtuni violente, așa va fi și în continuare. N-au devenit devastatoare efectele schimbărilor climatice, dar în acest ritm, în fiecare an temperaturi medii la nivelul României și globale, din ce în ce mai mari, vor deveni devastatoare”, a completat Sandu.

Pentru septembrie, temperaturile medii lunare vor avea valori peste normele climatologice în sud-est și local în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate normalul perioadei. Cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice și estice și local in vest, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de valorile normale.

Sursa: agrointel.ro

loading...

Facebook Comments