Trăiesc împreună de 24 de ani şi au crescut 17 copii. Nu este vorba de o familie obisnuita iar cand s-a aflat adevarul despre acesti parinti multi au ramas fara cuvinte. Ce suflet sa ai sa faci asa ceva?

Trăiesc împreună de 24 de ani şi au crescut 17 copii. Nu este vorba de o familie obisnuita iar cand s-a aflat adevarul despre acesti parinti multi au ramas fara cuvinte. Ce suflet sa ai sa faci asa ceva?

- in NEWS
1392
Comentariile sunt închise pentru Trăiesc împreună de 24 de ani şi au crescut 17 copii. Nu este vorba de o familie obisnuita iar cand s-a aflat adevarul despre acesti parinti multi au ramas fara cuvinte. Ce suflet sa ai sa faci asa ceva?

Site-ul Moldovacrestina.md a adus in atentia opiniei publice un caz cu adevarat impresionant. Soţii Saharnean, Leonid şi Ana, locuiesc în una din casele de tip familial din orasul Telenești şi, de 11 ani, fac lucrarea de educare a copiilor luați sub adopţie care vin din familiile social-vulnerabile. Au trecut prin multe încercări și greutăți, dar ceea ce i-a ținut împreună a fost dragostea lui Dumnezeu pentru oameni.

Sotii au acordat un interviu publicatiei respective, in care au oferit detalii despre gestul emotionant pe care l-au facut pentru acesti orfani:

Cum a început lucrarea şi ce v-a motivat să faceți această alegere?

“Era în anul 2003, când cineva s-a apropiat de noi şi ne-a propus să luăm sub tutelă 7 copii veniţi din familii social-vulnerabile. Mai aveam şi alți 4 copii ai noştri şi, în modul acesta, am început lucrarea cu 11 copii. A fost o provocare mare pentru noi, de aceea am postit o lună, ne-am sfătuit cu copiii noştri care aveau între 7-12 ani, apoi am luat decizia de a începe această lucrare. Nu ne-a fost deloc uşor la început, deoarece peste noapte familia noastră s-a lărgit cu 7 membri. Fiecare dintre ei aveau istoriile lor şi caractere dificile.

Ceea ce ne-a motivat să facem acest pas a fost dragostea lui Dumnezeu. El a pus în inima noastră milă pentru aceşti copii şi noi ştiam că este o lucrare la care am fost chemaţi. ”

Care a fost contingentul de copii pe care i-aţi adoptat?

Copiii vin din familii diferite şi toţi cu traume psihologice. Una dintre fetițe avea doar 5 ani când a văzut cum tatăl o omoară pe mama ei chiar de faţă cu ea. Fetiţa a fost adusă în familia noastră. La scurt timp după aceasta, tatăl s-a îmbolnăvit de cancer şi a murit.

Un alt caz este istoria a trei fraţi care au fost aduşi dintr-o familie de părinţi alcoolici. Trăiau într-o stare deplorabilă, nu aveau ce mânca, nici cu ce se îmbrăca, deoarece toţi banii se duceau pe băutură. Mâncau grăunțe prăjite pe o plită care era înnegrită de fum. Cazul a fost comunicat asistentului social care, împreună cu polițistul de sector, i-au adus în familia noastră. Mulți dintre ei erau fără acte de proveniență, iar acest lucru ne-a luat mult timp ca să le restabilim. Toţi copiii care au fost luaţi sub tutelă aveau între 1-5 ani la momentul la care au fost aduși în familie.

17 frati

Ajutorul pe care ni-l oferă statul nu este de ajuns ca să întreţinem lunar un copil. Din luna ianuarie anul 2014, fiecare copil integrat în casele de tip familial primește câte 650 lei lunar pentru întreținere. Noi lucrăm îm calitate de angajați la stat, dar numai soțul primește un salariu sub minimum de existență. Proiectul de lege presupune alte două funcții: funcția de bucătar și cea de menajeră.

Deoarece ele lipsesc, eu și cu soțul meu trebuie să facem toată munca în doi. Acest lucru ne solicită multe investiții, iar ajutorul oferit de către stat nu ne ajunge ca să facem față cheltuielilor. Din acest motiv, am fost nevoţi să lucrăm suplimentar pentru ca să putem să le asigurăm copiilor lucrurile elementare pentru viață: educație și îngrijire fizică, morală și spirituală.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments