CIUDATENIILE DICTATORILOR: Imparatul care si-a facut calul SENATOR

CIUDATENIILE DICTATORILOR: Imparatul care si-a facut calul SENATOR

- in BIZAR, INEDIT, ISTORIE, MISTER, SOCANT
345
Comentariile sunt închise pentru CIUDATENIILE DICTATORILOR: Imparatul care si-a facut calul SENATOR
loading...
caligula

Dictatorul este o persoană autoritară care vrea cu orice preţ să îşi impună voinţa şi să se manifeste după bunul plac. Îşi rezervă drepturi nelimitate prin care reuşeşte să îşi manifeste până la capăt puterea discreţionară. La baza acestor trăsături de comportament stau însă tulburări de personalitate, cum ar fi narcisismul, paranoia sau sadismul. Iar istoria e plină de astfel de dictatori, iar “subsolurile” ei, de ciudăţeniile care i-au caracterizat pe aceştia.

Din seria faimoşilor dictatori, împăratul roman Caligula s-a remarcat prin temperamentul său nervos, capricios şi impredictibil, care l-a determinat să ia cele mai bizare decizii atât în viaţa particulară, cât şi în problemele de stat. El a ordonat, de pildă, să se adune toate ambarcaţiunile şi să se alinieze de-a lungul golfului Napoli, astfel încât să se poată plimba pe jos, în voie, păşind dintr-una într-alta, după cum aminteşte istoricul Benet Salway, profesor la University Colege London (UCL)

Se mai spune că, odată, în timpul unei campanii militare, Caliguala a ordonat soldaţilor săi să adune scoici de pe ţărm, nu se ştie în ce scop, ceea ce i-a nedumerit pe soldaţi şi nu numai pe ei, mulţi punându-şi întrebarea dacă împăratul lor este întreg la minte.

Caligula (Cizmulita), a fost cel de-al treilea imparat al imperiului roman si cel de-al treilea membru al dinastiei iulio-claudiene.Inainte de a deveni imparat, Caligula, a fost sclav la curtea imparatului Tiberius, unde de multe ori era molestat sexual.

Datorita despotismului, care a caracterizat Roma, in timpul guvernarii lui Caligula, s-au declansat numeroase conspiratii impotriva sa, care s-au soldat cu executii.Cei care l-au detronat pe Caligula, au fost Cassius Chaerea și L. Annius Vincianus, care l-au asasinat in apropierea palatului sau de la Roma.

Caligula s-a remarcat in istorie printr-un gest neobisnuit si anume, si-a ridicat calul la rang de consul in Imperiul Roman.A fost un imparat care a realizat multe proiecte de constructii in timpul domniei sale, atat pentru binele poporului dar si pentru binele sau.

sursa: romaniatv.net

loading...

Facebook Comments