Între anii 1978-79, după acel cutremur devastator din 1977 a avut loc un concurs la nivel național pentru reconstruirea Bucureștiului. Mulți consideră că președintele comunist Nicolae Ceaușescu avea ambiţie, curaj și nebunie duse la extrem. Cele mai impunătoare construcții au fost realizate în Epoca de Aur, cu mari eforturi din partea populației (clasei muncitoare) . Printre acestea se numără și „ Cele șase minuni”.
CASA POPORULUI (azi Palatul Parlamentului)
Este, conform World Records Academy, cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume, deci deține un triplu record.
TRANSFĂGĂRĂŞANUL
Este Drumul Național 7C (DN7C) care leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania. Azi ne laudam si ne mandrim cu el.
CANALUL DUNĂRE-MAREA NEAGRĂ
Construcția canalului a început în anul 1949. O mare parte a muncitorilor folosiți erau deținuți politici și membrii unor minorități etnice și religioase.
METROUL DIN BUCUREŞTI
Între anii 1936 – 1940, când în București s-au făcut ample lucrări de modernizare, s-a pus problema construirii unor linii de metrou pentru a se ușura transportul de călători într-o capitală din ce în ce mai aglomerată.
BARAJUL VIDRARU
Construcția Barajului Vidraru a început în anul 1961.
CASA RADIO
Casa Radio a rămas o clădire neterminată din București, situată în apropierea râului Dâmbovița și a Cotroceniului. Construirea sa a început înainte de 22 decembrie 1989.
Sursa: a1.ro
Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.