Enigma. De ce teroriștii sunt mereu omorâți și la locul atentatului li se găsesc actele de identitate?

Enigma. De ce teroriștii sunt mereu omorâți și la locul atentatului li se găsesc actele de identitate?

- in BIZAR, DE ACTUALITATE, INEDIT, MISTER, razboi, SOCANT, SOCIAL
982
1
teroristii

În urmă cu 30-40 de ani, atunci când o grupare radicală orchestra un atentat, poliția încerca să-l captureze viu pe potențialul terorist. Așa se și întâmpla în cele mai multe cazuri, pentru că serviciile secrete aveau nevoie de informații cu privire la gruparea din care făcea parte teroristul și la planurile ei de viitor.

Anii au trecut, atacurile teroriste s-au înmulțit, dar modul se operare pare că s-a schimbat dramatic. În ultimii ani, în Europa s-au înregistra numeroase atacuri teroriste. Ciudat este faptul că de fiecare dată, oficialii țării respective au declarat că teroristul sau teroriștii care au realizat un atac au fost omorâți. După aceea, informațiile ajunse în presă nu au nicio bază reală. De ce? Pentru că nu există dovezi clare ale celor care au comis crima, în afară de un buletin, un pașaport sau mai nou o carte de credit.

teroristii

Nu este straniu cum după fiecare explozie poliția reușește să descopere un act de identitate al atacatorului? În urma fiecărui atentat s-a petrecut același scenariu derutant, despre care presa nu pomenește nimic: teroristul omorât și actul de identitate descoperit.

În primul rând, atunci când vrei să afli informații despre gruparea din care face parte și ce planuri de viitor are aceasta, trebuie să-l capturezi pe individ viu. În al doilea rând, de ce toți teroriștii au acte de identitate la ei când sunt conștienți că în acea zi vor muri? Probabil pentru că doresc ca sa fie identificați de poliție.

Dacă privim puțin în trecut, de la de la Rezistenţa Franceză şi până la Carlos Şacalul, nu umbla cu paşaportul real după ei când sabotau sau puneau bombe. Şi cu atât mai puţin nu le pierdeau la locul faptei. Dar probabil că lumea s-a schimbat și teroriștii din ziua de astăzi au conștiință civică mai mare decât cei din trecut.

Conform rapoartelor guvernamentale și mass-media, suspecții sunt, fără excepție, legați de o grupare afiliată Al-Qaeda. Niciunul dintre acești suspecți de terorism nu a supraviețuit. Morții nu vorbesc.

O scurtă istorie a atentatelor și documentele găsite în urmă

Atacurile teroriste din 9/11: 11 septembrie 2001

Contradicții 9/11: Mitsubishi-ul lui Mohamed Atta și bagajul lui… Conținea de asemenea un pașaport saudit, un permis de conducere internațional.

Cel de-al patrulea avion s-a prăbușit lângă Shanksville la care s-a găsit de asemenea un pașaport care, deși ars, era încă posibilă citirea numelui și prenumele persoanei și se putea vedea fotografia sa de identitate. Acest lucru este cu atât mai tulburător, deoarece nimic nu s-a mai găsit nimic în crater, nicio parte a avionului sau a oamenilor care călătoreau în el, ci doar acest pașaport ars parțial.

Atacul terorist din Londra 7/7, 7 iulie 2005

Marți, 12 iulie, soția lui Lindsay, Samantha Lewthwaite, a chemat poliția să raporteze că soțul său Germaine („Jamal”) lipsește. Poliția a căutat imediat casa lor. A doua zi, la 14 iulie, poliția a anunțat că are cartea de identitate a lui Lindsay și că a fost al patrulea atentator cu bombă.

Atacul terorist de la Bataclan Paris, noiembrie 2015

Pașapoartele siriene și egiptene de la doi dintre atentatorii sinucigași au fost găsite la locul atentatului de la stadion din partea de nord a orașului.

Atacul terorist de la Charlie Hebdo Paris, ianuarie 2015

Potrivit comunicatelor de știri, poliția a găsit cartea de identitate a lui Said Kouachi la locul schimbului de focuri de la Charlie Hebdo. Nu cumva sună familiar?

Atacul terorist de la Nisa din iulie 2016

În timpul sărbătorii de aseară a festivității naționale franceze, în jurul orei 11 dimineața, un camion a intrat cu viteză într-o adunare de mii de oameni care priveau focurile de artificii de-a lungul bulevardului mediteranean Anglais. Șoferul camionului trăgea cu arma în mod simultan și fără discriminare în mulțime. A reușit să alerge cale de 2 kilometri înainte de a fi oprit de poliție, care l-a împușcat pe loc și l-a ucis.

Un atac terorist îngrozitor, ucigând hoarde de oameni, răspândind durere, mizerie, frică și indignare în Franța, Europa – peste tot. Toate indicațiile semnalează marele scenariu unui alt atac de tip steag fals; încă o dată în Franța.

Tânărul șofer a fost identificat drept un francez în vârstă de 31 de ani, rezident al orașului Nizza, cu origini tunisiene. Ca și în cazurile anterioare, „coincidența” face ca actele sale de identitate să fie găsite în camion.

Atacul terorist de la Berlin, Decembrie 2016

Documentele de identitate ale suspectului au fost găsite în interiorul camionului folosit în atacul de luni într-o piață de Crăciun, soldat cu 12 morți, au declarat oficialii securității germane.

sursa: efemeride.ro

loading...

Facebook Comments

1 Comment

  1. Paraschiv Razvan

    Partea asta cu pasapoartele ma conduce catre ideea ca sunt aranjate aceste atacuri.

Comments are closed.