Pe coasta Sechelt, Canada, oamenii au început să audă un sunet ca un zumzet, la început localnicii considerând că este sunetul scos de avioane. Sunetul era prezent în general noaptea între orele 22:00 şi 23:00.
Chiar dacă localnicii îşi opreau orice dispozitiv electronic din casă, sunetul nu dispărea. Zumzetul nu se auzea în afara casei sau a maşinii. Fenomenul a reunit un grup de persoane, care au încercat să descifreze misterul.
Unele persoane susţin că acest sunet ar fi produs de catacombele de sub pământ, extratereştri sau de împerecherea peştilor.
Pentru a localiza cât mai bine numărul persoanelor care aud sunetul, în 2012 a fost demarat un proiect la nivel global de strângere de documente hărţi şi mărturi anonime de la persoanele care auzeau zumzetul. Toate informaţiile au fost un punct de plecare pentru noile cercetări, dar şi un mod de a crea o comunitate a oamenilor care erau afectaţi în viaţa de zi cu zi de sunet.
Harta persoanelor care auzeau zumzăitul a strâns peste 10.000 de persoane. Proiectul a descoperit că vârsta medie a celor care aud zumzăitul este de 40 de ani, 55% dintre cei care aud sunetul sunt bărbaţi.
Ipoteze ale sursei zgomotului
Există patru ipoteze ale sursei zumzetului global, care ar putea supravieţui celor mai superficiale forme de control.
Prima ipoteză, descrie originele zumzăitului ca fiind provocat de undele radio cu frecvenţă joasă. O ipoteză este că organismul uman poate experimenta energie electromagnetică.
A doua ipoteză prezintă faptul că zumzetul provine din acumularea de sunete cu frecvenţă joasă şi infrasunetele generate de corpul uman.
A treia ipoteză este că sunetul ar fi un fenoment terestru şi geologic, care generează sunete cu frecvenţă joasă. De exemplu, documentul istoric în care animalele prezic cutremurele.
A patra teorie se axează pe ideea că sunetul ar fi un fenomen generat din interiorul persoanei, probabil bazat pe o variaţie anatomică, o predispoziţie genetică rezultată din medicaţia excesivă.
sursa: dcnews.ro