A șocat Italia! Tânăra s-a sinucis pentru că un material video a fost viralizat pe INTERNET

A șocat Italia! Tânăra s-a sinucis pentru că un material video a fost viralizat pe INTERNET

- in INEDIT, NEWS
4778
Comentariile sunt închise pentru A șocat Italia! Tânăra s-a sinucis pentru că un material video a fost viralizat pe INTERNET

Deși a avut două încercări nereușite de a se sinucide, italianca – Tiziana Cantone n-a renunțat la planul sumbru, și-a curmat viața. Era în vârstă de 31 de ani și n-a mai suportat rușinea, a încercat un an de zile să șteargă de pe internet un material video în care apărea făcând sex. Fusese trădată de amicii în care avea încredere, cărora, nu se știe de ce, le trimisese o înregistrare video în apărea în ipostaze intime cu un bărbat.

Clipul a fost postat pe internet în 2015 răspândindu-se prin intermediul rețelelor de socializare extrem de rapid, ajungând să fie distribuit chiar și pe site-urile pentru adulți.

Tiziana a avut parte de numeroasele comentarii batjocoritoare. Parodii video o aveau ca subiect, uneori fiindu-i folosit chiar numele. Expresia “Filmezi? Bravo”, pe care a rostit-o în debutul clipului, a devenit celebră în mediul online, fiind imprimată pe tricouri, huse de telefon mobil și alte obiecte.

Au fost chiar persoane care afirmau că filmul a fost postat cu acordul ei, reprezentând un prim pas spre popularizarea ei ca interpretă în filme pentru adulți.

Notorietatea negativă a determinat-o pe Tiziana Cantone să se mute și chiar să-și schimbe numele, dar nu a reușit să-și găsească echilibrul în viață. La solicitarea sa, instanța a hotărât ca materialul video să fie șters de pe toate mediile pe care fusese publicat, inclusiv de pe Facebook, dar în același timp, Tiziana a fost obligată să plătească cheltuielile de judecată în valoare de 20.000 de euro, o insultă finală, consideră presa italiană.

Italienii au primit vestea morții ei cu indignare. Sinuciderea acesteia generând numeroase dezbateri în legătură cu efectele pe care le produc abuzurile comise în mediul online.

„Guvernul nu poate face multe. Este în principal o bătălie culturală, socială, dar și politică. Trebuie să facem tot ce putem. Cred că violența împotriva femeilor nu este un fenomen ce nu poate fi eradicat”, afirma premierul italian Matteo Renzi.

În semn de compasiune față de familia îndurerată și pentru a încerca să spele rușinea,  posturile tv italiene au transmis înmormântarea Tizianei Cantone în direct.

Familia sa a cerut dreptate și oprirea condamnării publice. „Sper ca justiția să-și facă treaba pentru ca moartea ei să nu fie în zadar”, a fost reacția familiei, care așteaptă încheierea procesului împotriva a patru bărbați, considerați vinovați de răspândirea materialului video.

Sursa: 3dots.ro

loading...

Facebook Comments