Al doilea atac terorist a fost comis în Spania. Poliția a intervenit și i-a ucis pe teroriști

Al doilea atac terorist a fost comis în Spania. Poliția a intervenit și i-a ucis pe teroriști

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, NEWS, SOCANT
442
Comentariile sunt închise pentru Al doilea atac terorist a fost comis în Spania. Poliția a intervenit și i-a ucis pe teroriști
loading...
atentat spania2

Al doilea atac terorist a fost comis în Spania, la doar câteva ore după atacul terorist din Barcelona. O mașină care circula cu mare viteză a lovit șapte oameni. Poliția a intervenit și i-a ucis pe teroriști. Indivizii aveau legături cu atacul din Barcelona, spun autoritățile.

Poliția spaniolă a anunțat în noaptea de joi spre vineri că a ucis patru „presupuși teroriști” la Cambrils, la circa 120 de kilometri sud-vest de Barcelona. Un al cincilea suspect, rănit inițial și arestat, a murit ulterior, potrivit presei spaniole.

atentat spania

Operațiunea poliției a avut loc după ce o furgonetă a intrat în oameni în acest oraș aflat la 120 de km de Barcelona. Șapte persoane, între care un polițist, au fost rănite în noul atac care s-a petrecut la câteva ore după ce un atentat similar, soldat cu 13 morți și 100 de răniți, avusese loc pe un bulevard foarte aglomerat din capitala catalană.

Presa spaniolă a relatat că o furgonetă a intrat în oameni în Cambrils, în noaptea de joi spre vineri, și a rănit șapte persoane (șase civili și un polițist) în ceea ce a părut să fie o încercare de a repeta scenariul atacului de la Barcelona, care avusese cu câteva ore mai înainte. Unul dintre răniți este în stare critică.

Suspecții împușcați la Cambrils purtau centuri cu explozibili, a anunțat poliția. Al cincilea suspect, care inițial fusese rănit și arestat, dar a decedat ulterior, era pe jos și încerca să înjunghie oameni pe stradă, potrivit El Pais.

Presa spaniolă a relatat că vehiculul în care se aflau atacatorii s-a răsturnat, iar când cei care se aflau în mașină au ieșit afară, au fost împușcați de poliție. Ulterior s-a procedat la mai multe explozii controlate.

atentat spania1

Situația este acum sub control la Cambrils.

MAE transmite că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 și +34 934 344 223.

Morții și răniții în urma atentatului de joi, de la Barcelona, sunt cetățeni din cel puțin 18 țări, potrivit serviciilor spaniole de protecție civilă. În primele ore ale zilei de vineri, fără a preciza cifre, surse citate de AFP arătau că victimele sunt din Algeria, Argentina, Australia, Belgia, China, Cuba, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Macedonia, Olanda, Peru, România, Spania, Ungaria și Venezuela, relatează Agerpres.

sursa: digi24.ro

loading...

Facebook Comments