Alegeri Franta. Emanuel Macron și Marine Le Pen merg în turul 2 al alegerilor

Alegeri Franta. Emanuel Macron și Marine Le Pen merg în turul 2 al alegerilor

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, NEWS, POLITICA, SOCIAL
751
Comentariile sunt închise pentru Alegeri Franta. Emanuel Macron și Marine Le Pen merg în turul 2 al alegerilor
alegeri franta

Alegeri Franta. După numărarea a peste 69% din voturi, Emanuel Macron trece pe primul loc în cursa pentru turul al doilea. Pe locul următor e Marine Le Pen.

Emanuel Macron e cotat astfel cu 23,12%, iar Le Pen are 23,06%. Pe locul 3 e Francois Fillon, cu 19,8%.

În discursul său după încheierea votului din primul tur, Emanuel Macron a făcut un apel la unitate către francezi. El a spus că intră în turul 2 de scrutin cu ”speranțe pentru Franța și pentru Europa”.

”Vreau să fiu președintele patrioților în fața amenințării naționalismului!”, a declarat Macron.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru rezultatul din primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Ministerul de Interne a anunţat duminică seara primele rezultate parţiale după numărarea a 20 de milioane de voturi din Franţa. Aceste rezultate parţiale o dau pe prima poziţie pe Marine Le Pen cu 24,38% din sufragii, urmată de cele 22,19% de voturi adunate de Emmanuel Macron, scrie BBC News.

Totuşi, aceste rezultate parţiale nu au inclus şi voturile din marile oraşe franceze, unde urnele au rămas deschise cu o oră mai mult faţă de majoritatea secţiilor din Franţa.

De asemenea, pe poziţia a treia este conservatorul Francois Filllon cu 19,63%, urmat cu 18,09% de către prezidenţiabilul extremei-stânga Jean-Luc Melenchon.

Primele estimări şi exit-poll-uri îl arătau drept câştigător pe Emmanuel Macron, dar acest lucru este în continuare posibil pentru că autorităţile electorale nu au ajuns la numărarea voturilor din marile oraşe şi zone metropolitane ale Franţei.

Însă, aceste rezultate parţiale îi confirmă pe cei doi prezidenţiabili care vor continua lupta pentru palatul Elysee.

Preşedintele Francois Hollande l-a sunat duminică seara pe candidatul En Marche, Emmanuel Macron, pentru a-l felicita ca urmare a victoriei din primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, transmite BBC News.

Probleme în mai multe oraşe din franţa, după alegeri. Mai mulţi cetăţeni au făcut plângere la tribunal, pentru că au fost şterşi de pe listele electorale. La Strasbourg, 15.000 de persoane au fost şterse de pe liste, informaţia fiind confirmată de primarul oraşului cu 270.000 de locuitori, pentru Le Monde.

mai mult pe: observator.tv

loading...

Facebook Comments