Alertă de proporții in SUA! Președintele OBAMA a declarat stare de urgență. Sunt peste 108 morți

Alertă de proporții in SUA! Președintele OBAMA a declarat stare de urgență. Sunt peste 108 morți

- in EXTERNE, NEWS
26022
Comentariile sunt închise pentru Alertă de proporții in SUA! Președintele OBAMA a declarat stare de urgență. Sunt peste 108 morți
P resedintele american, Barack Obama, a declarat joi stare de urgenta in Florida in contextul amenintarii uraganului Matthew, transmite Reuters, citat de stririleprotv.ro.

Ministrul de interne anunta ca uraganul Matthew a luat viata a cel putin 108 persoane, in Haiti, conform BBC. O alta sursa a declarat ca doar in orasul Roche-a-Bateau ar fi murit 50 de persoane, in urma furtunii de proportii.

Uraganul Matthew a crescut in intensitate, fiind incadrat la categoria 4, si mai mult de doua milioane de americani au primit ordin joi sa evacueze locuintele pe coasta atlantica, pe fondul apropierii furtunii, care a facut deja aproape treizeci de morti in Caraibe si a devastat Haiti, unde numarul mortilor a ajuns la 108.

Matthew se afla la doar o treapta de categoria cea mai inalta de pe scara Saffir-Simpson care masoara intensitatea acestor fenomene.

Guvernatorul de Florida, Rick Scott, i-a avertizat pe locuitori ca vanturile ar putea ajunge pana la 240 km pe ora. ”Nu mergeti la surfing, nu mergeti pe plaje. Veti fi ucisi”, i-a atentionat el.

Un bilant anterior anunta cel putin 11 morti. Puternicul uragan de categoria a 3-a, cea mai temuta furtuna din Caraibe din ultimul deceniu, a traversat marti Cuba si Haiti insotit de rafale de vant cu viteza de 230 de kilometri pe ora si ploi torentiale. El a devastat localitati, a omorat animale si a distrus recolte si case.

In Statele Unite, peste 1,5 de milioane de persoane au fost indemnate sa evacueze zone de pe coasta de sud-est, iar guvernatorul statului Florida Rick Scott i-a indemnat pe locuitori sa se pregateasca de un eventual impact catastrofal.

Sute de mii de persoane au fost evacuate din calea uraganului, care a provocat inundatii puternice si a ucis patru persoane in Republica Dominicana si 22 in Haiti. Cele doua tari impart Insula Hispaniola.

Citeste mai multe pe stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments