ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată si ploi însemnate cantitativ

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată si ploi însemnate cantitativ

- in DE ACTUALITATE, NEWS, UTILE
306
Comentariile sunt închise pentru ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată si ploi însemnate cantitativ
loading...
furtuna

COD GALBEN. Interval de valabilitate: 21 august, ora 10:30 – 21 august, ora 18:00. Zone afectate: conform textului și hărți, informeaza ANM.

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, local în Transilvania și în vestul Moldovei, precum şi în Carpații Orientali şi în cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Notă: Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi și în estul Moldovei, Oltenia și Muntenia, dar pe arii mai restrânse. Temperatura aerului va fi în scădere accentuată în centrul, sud-vestul și nordul țării.

 

COD GALBEN. Interval de valabilitate: 21 august, ora 18:00 – 22 august, ora 10:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ. Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Munteniei, în sud-estul Transilvaniei, precum și în Carpații de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse şi în regiunile sud-estice, în special în prima parte a nopții de luni spre marți (21/22 august). Marți (22 august), în Muntenia, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei va continua să plouă, iar temperatura aerului va fi în scădere accentuată. Vremea va deveni rece pentru această dată în cea mai mare parte a ţării.

harta

sursa: meteoromania.ro

loading...

Facebook Comments