Germania pregătește cea mai mare evacuare de populaţie după Al Doilea Război Mondial. Care este motivul

Germania pregătește cea mai mare evacuare de populaţie după Al Doilea Război Mondial. Care este motivul

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, NEWS, razboi
692
Comentariile sunt închise pentru Germania pregătește cea mai mare evacuare de populaţie după Al Doilea Război Mondial. Care este motivul
evacuare

Oraşul german Frankfurt va proceda duminică la cea mai mare evacuare de populaţie după Al Doilea Război Mondial pentru dezamorsarea unei bombe din timpul conflagraţiei mondiale, relatează miercuri agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Aproximativ 70.000 de locuitori ai capitalei bancare germane vor fi nevoiţi să-şi părăsească locuinţele pentru ca acţiunea de dezamorsare a bombei să poată avea loc, a anunţat miercuri poliţia. Planul de evacuare include şi sediul poliţiei oraşul.

Datând din timpul raidurilor Aliaţilor asupra oraşului Frankfurt, bomba britanică HC-4000, de 1,8 tone, a fost descoperită în cursul lucrărilor de construcţii la un magazin de lux din districtul Westend.

Potrivit poliţiei, evacuarea va avea loc pe o rază de circa 1,5 km de la locul unde a fost descoperită bomba.

Cotidianul german Bild a relatat că bomba, care nu a explodat la impactul cu solul, conţine circa 1.400 kg de explozibil.

Autorităţile germane nu au precizat clar ce repercusiuni ar avea acţiunea de dezamorsare a bombei asupra traficului aerian la Frankfurt, unde se află cel mai mare aeroport al ţării. Aceasta ar putea depinde de condiţiile de vânt ce vor prevala duminică, zi în care au loc operaţiunile de dezamorsare a bombei, a precizat poliţia.

sursa: stiripesurse.ro

loading...

Facebook Comments