LIVE. Atentat terorist in Barcelona! E dezastru! Mai multi morti si raniti dupa ce o duba a intrat in plin in multime

LIVE. Atentat terorist in Barcelona! E dezastru! Mai multi morti si raniti dupa ce o duba a intrat in plin in multime

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, NEWS, SOCANT, SOCIAL
449
Comentariile sunt închise pentru LIVE. Atentat terorist in Barcelona! E dezastru! Mai multi morti si raniti dupa ce o duba a intrat in plin in multime
loading...

Este alertă în Spania, dupa ce o dubă a intrat in mulțime la Barcelona, într-o zonă turistică – faimoasa Rambla, una dintre cele mai cunoscute și aglomerate artere pietonale din lume.

Poliția spaniolă vorbește despre “un incident terorist si mai multe victime”, după ce o dubă albă a intrat pe trotuar, lovind mai mulți oameni.

Cel puțin 8 ambulanțe au fost văzute la fața locului. Presa anunță că unul sau doi bărbați înarmați ar fi coborat din furgonetă și ar fi intrat într-un restaurant turcesc, de unde au luat ostatici. Poliția le-a cerut localnicilor si turiștilor să evite Rambla și Piața Catalunia, situată în apropiere. Și transportul public în zonă a fost suspendat.

Un locuitor din Barcelona, Keith Fleming, declară că se uita la televizor, acasă, într-o clădire situată pe o stradă laterală, în apropiere de Las Ramblas, a auzit un zgomot şi a ieşit în balcon să vadă ce s-a întâmplat. El spune că a văzut ”femei şi copii fugind, care arătau îngroziţi”.

atentat barcelona1

Fleming a auzit o bubuitură, poate pe cineva trăgând obloanele unui magazin, în timp ce oameni fugeau. Acest american, care trăieşte în oraşul spaniol, a declarat că poliţia a venit la faţa locului şi a împins pe toată lumea într-o masă compactă, pe stradă.

Poliţiştii au în continuare armele scoase, iar poliţia antirevoltă staţiona în zonă. Strada pe care stă el era pustie. ”Este o situaţie tensionată. oamenii au fost în mod clar speriaţi”, a declarat el.

Poliția catalană a anunțat într-o conferință de presă că o persoană a murit și 32 au fost rănite. 10 dintre răniți sunt în stare gravă. Precizările vin după ce mai multe surse au raportat diverse bilanțuri ale victimelor. Ministerul Afacerilor Externe anunță că momentan nu există indicii că printre victimele din Barcelona ar fi și cetățeni români.

Prima imagine cu duba implicată în accident:

atentat barcelona2

Sunt cel puțin 13 morți, conform presei spaniole. Televiziunea catalană TV 3 anunță 6 morți, fără să precizeze sursele informației. Purtătorul de cuvânt al unui lanț de 10 restaurante din zonă spune că aproximativ 600 de persoane s-au refugiat în restaurantele lor, așteptând permisiunea poliției pentru a pleca, relatează The Guardian.

Aproximativ 80 de oameni s-au adăpostit într-o biserică din împrejurimi. Oamenii care se află în zona Placa Catalunya sunt sfătuiți de poliție să stea acolo unde sunt până când primesc permisiunea de a se deplasa.

Conform unor surse din poliție citate de La Vanguardia, 2 atacatori s-au închis într-un restaurant turcesc din apropiere. Aceștia ar fi înarmați și au luat ostatici.

Potrivit The Guardian, ziarul spaniol El pais citează surse din poliție, care au precizat că șoferul dubei ar fi fugit pe jos, după incident. Las Ramblas este una dintre cele mai populare zone turistice din Barcelona.

“A fost un zgomot puternic și toată lumea a alergat să se ascundă. Erau mulți oameni, multe familii, este unul dintre cele mai vizitate locuri din Barcelona. Cred ca au fost rănite câteva persoane. A fost oribil, era panică. Teribil!” – a declarat pentru BBC News Marc Esparcia, un student care trăiește în Barcelona.

Serviciile de urgență catalane au anunțat populația să stea departe de zona Plaça de Catalunya. Potrivit ziarului El Pais, mai multe persoane zăceau pe jos.

sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments