NATO în stare alertă! Rusia are aduse la graniţă rachete pentru focoase atomice

NATO în stare alertă! Rusia are aduse la graniţă rachete pentru focoase atomice

- in NEWS
2842
Comentariile sunt închise pentru NATO în stare alertă! Rusia are aduse la graniţă rachete pentru focoase atomice

Recent, Rusia a transferat rachete Iskander-M, care pot transporta chiar și focoase nucleare, în enclava Kaliningrad, aflată la frontiera cu Lituania şi Polonia, declara Ministerul rus al Apărării, informează Reuters. Acesta a spus că transferul rachetelor s-a făcut în cadrul unor exerciţii de rutină.

„Aceste sisteme de rachete au fost transferate de mai multe ori în regiunea Kaliningrad; acum sunt transferate în cadrul unui exerciţiu al armatei ruse”, a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Un reprezentant al serviciilor de spionaj americane a declarat vineri că Rusia a început să transfere rachete de tip Iskander-M în Kaliningrad, considerând manevra ca fiind un gest de nemulţumire faţă de Alianţa Nord-Atlantică.

Konaşenkov a explicat că una dintre rachete a fost expusă intenţionat pentru a fi observată de sateliţii americani de spionaj. „Nu a trebuit să aşteptăm mult până când partenerii noştri americani au confirmat efortul lor revelator”, a comentat oficialul rus.

Sursa: gandul.info

loading...

Facebook Comments