Prognoza meteo: ce vreme se anunţă. În ce regiuni loveşte un val de aer cald, unde mai ninge, ce ne aşteaptă în februarie

Prognoza meteo: ce vreme se anunţă. În ce regiuni loveşte un val de aer cald, unde mai ninge, ce ne aşteaptă în februarie

- in DE ACTUALITATE, GENERALE, NEWS
819
Comentariile sunt închise pentru Prognoza meteo: ce vreme se anunţă. În ce regiuni loveşte un val de aer cald, unde mai ninge, ce ne aşteaptă în februarie
Deşi ceaţa, chiciura şi fulguielile uşoare nu lipsesc din peisaj, vremea începe să se încălzească la mijlocul săptămânii. Meteorologii prognozează temperaturi pozitive, de 9 grade Celsius în sud-estul ţării şi chiar 13 grade în Banat şi Crişana.

Începând de miercuri mercurul din termometre începe să depăşească limita de zero grade în mai multe zone din ţară. Conform meteorologilor, chiar dacă temperaturile vor creşte uşor faţă de intervalul precedent, vremea va fi rece încă în cea mai mare parte a ţării, local geroasă dimineaţa şi noaptea în centru şi sud. La deal şi de munte cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief, în special cele din sud, va fi nebulozitate joasă sau ceaţă cu depunere de chiciură şi, trecător, fulguieli. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5…-4 grade în zonele cu ceaţă persistentă din sud şi 8…9 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între -13 şi 1 grad.

Anomalii termice Joi, încălzirea va fi mai accentuată, mai ales la deal şi munte. Cerul va avea înnorări în vestul şi nord-vestul ţării, unde local şi temporar va ploua slab, iar în sud şi est vor fi nori joşi sau ceaţă şi, trecător, burniţă sau fulguieli. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Lunca Dunarii şi 11 grade în dealurile Banatului, iar cele minime se vor situa, în general, între -8 şi 2 grade.

Sfârşitul de săptămâna aduce mai degrabă vreme de primăvară. Va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales la deal şi la munte, unde va fi mai cald decât în mod obişnuit la începtului lunii februarie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte la sfârşitul intervalului în jumătatea vest a ţării, iar în zonele joase de relief, local, va mai fi ceaţă.

Cald în sud, frig în restul ţării

Din punct de vedere termic, meteorologii anunţă că ultima lună de iarnă – februarie 2017 se va apropia de normalul perioadei, cel puţin în sudul ţării. În restul regiunilor, va fi mai frig decât în mod normal. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), temperatura medie în luna februarie va avea valori apropiate de normalul climatologic în regiunile sudice, sud- estice şi local în cele vestice şi în general sub normă în restul teritoriului.

Specialiştii în meteorologie spun că înainte de 7 februarie nu sunt şanse să avem precipitaţii, însă vremea nu este cea mai potrivită pentur culturile agricole. După această dată vor apărea precipitaţii ce vor avea o tendinţă spre excedent în centrul şi local vestul ţării, iar în celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.

Temperaturi de 13 grade

În următoarele două săptămâni, vremea se va încălzi accentuat, ajungând chiar la maxime de 13 grade Celsius în Banat şi Crişana, iar precipitaţiile vor fi slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de apariţie atât în primele zile din februarie, cât şi în cursul săptămânii viitoare, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 30 ianuarie – 12 februarie 2017.

mai multe pe:  adevarul.ro
loading...

Facebook Comments