De ce se tem fetele danezele de ziua în care fac 25 de ani? Ce pățesc atunci?

De ce se tem fetele danezele de ziua în care fac 25 de ani? Ce pățesc atunci?

- in DE ACTUALITATE, GENERALE, ISTORIE
13560
Comentariile sunt închise pentru De ce se tem fetele danezele de ziua în care fac 25 de ani? Ce pățesc atunci?

Cu toate că vârsta de 25 de ani de viață, un sfert de secol, este una frumoasă pentru tinere, când multe sunt deja căsătorite și au o familie, sau sunt dedicate unei cariere profesionale, nu peste tot este așa. O veche zicală spune „Câte bordeie atâtea obiceie.” Desigur, pe Glob sunt o serie de ritualuri. Noi ne vom opri la cel din Danemarca.

În Danemarca, marcarea acestei vârste de 25 de ani este motiv pentru unii să aplice un obicei bizar. Fetele care nu sunt într-o relație în ziua când fac 25 de ani trec printr-o grea încercare. Sunt legate de un stâlp sau de un scaun și sunt acoperite din cap până-n picioare în scorțișoară, notează cosmopolitan.com.

Tradiția datează din secolul al XVI-lea, când comercianții danezi de condimente erau atât de ocupați cu afacerile, încât nu mai aveau deloc timp pentru viața amoroasă. Astăzi, unii de-abia așteaptă ocazia să lege în public fetele singure.

Un tânăr a vrut să vadă cum este să fii atacat cu scorțișoară. Și-a pus o mască de protecție, dar i-a fost destul de greu să respire.

Sursa:click.ro

 

loading...

Facebook Comments