Şoc la borcan: celebra cremă Nutella este retrasă de pe rafturi

Şoc la borcan: celebra cremă Nutella este retrasă de pe rafturi

- in NEWS
857
Comentariile sunt închise pentru Şoc la borcan: celebra cremă Nutella este retrasă de pe rafturi

Celebra cremă de ciocolată Nutella, produsă de compania italiană Ferrero Rocher, a fost scoasă din supermarketurile din Italia în urma unor descoperiri recente, cum că anumite substanţe din compoziţia uleiul de palmier folosit în fabricarea cremei de ciocolată ar putea fi cancerigene.

În luna mai a anului trecut, Autoritatea Europeană a Standardelor Alimentare (European Food Safety Authority -ESFA ) a avertizat că substanţele găsite în uleiul de palmier sunt cancerigene. Insitutuţia a atras atenția referitor la faptul că, şi un consum moderat al substanţelor respective reprezentă un risc pentru copii, iar din cauza lipsei unor date definitive, niciun nivel nu poate fi considerat sigur.

Uleiul de palmier se găseşte în sute de alimente ale unor brand-uri de succes, inclusiv în celebra ciocolată englezească Cadbury şi chiar în produsele Ben & Jerry, în special delicioasa îngheţată care, la noi, este considerat un produs de lux și are un preţ ridicat. Produsul Nutella nu s-a confruntat până în prezent cu reacţii negative din partea consumatorilor.

Mai mulţi retaileri din Italia, inclusiv cel mai mare lanţ de supermarket-uri din ţară, Coop, au retras crema de ciocolată Nutella de pe rafturi ca o măsură de precauţie, produsul fiind în curs de retragere din magazine în mai multe state. Acesta este cel de-al doilea produs “vedetă” din industria ciocolatei care a fost retras de pe piaţă în mai multe ţări, după celebra ciocolată Kinder Riegel (Kinder cu lapte, batoane) ce a fost retrasă din acelaşi motiv – uleiul de palmier care intră în reţeta de fabricaţie.

Pe rafturile magazinelor noastre, celebra cremă făcută de Ferrero (cea care produce şi produsele Kinder) se găseşte în continuare la raft, mulţi dintre consumatori observând chiar faptul că în ultimele săptămâni, preţul acesteia a scăzut simţitor.

Oficialităţile din ţara noastră nu au emis încă niciun comunicat oficial legat de acest produs şi riscurile eventuale pe care le-ar putea prezinta consumul, mai ales în cazul copiilor şi adolescenţilor care reprezintă segmentul cel mai mare de consumatori.

Ferrero a declarat că uleiul de palmier utilizat în procesul de fabricaţie al cremei este sigur şi că, deşi posibilă, înlocuirea acestuia cu un alt tip de ulei ar creşte costurile de producţie cu zeci de milioane de euro, anual.

În plus, potrivit producătorului, niciun alt ulei nu poate da textura fină, binecunoscută, a cremei de ciocolată, aşa cum reuşeşte acest ulei extrem de controversat de studiile medicale dovedite de până acum.

Sursa: magazinsalajean.ro

loading...

Facebook Comments