Un roman adept ISIS plănuia un atentat TERORIST la o baza militara din România. A fost săltat de SRI şi DIICOT

Un roman adept ISIS plănuia un atentat TERORIST la o baza militara din România. A fost săltat de SRI şi DIICOT

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, NEWS, razboi, SOCANT, SOCIAL
697
Comentariile sunt închise pentru Un roman adept ISIS plănuia un atentat TERORIST la o baza militara din România. A fost săltat de SRI şi DIICOT
roman terorist

Un bărbat de 39 de ani din Piteşti, suspectat de SRI de acţiuni de propagandă teroristă online şi în mediul relaţional în favoarea ISIS, a fost ridicat de ofiţerii DIICOT. Adeptul ISIS plănuia să organizeze un atentat terorist la o bază militară.

Joi dimineaţă, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii DIICOT Piteşti au desfășurat efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza județului Argeș, pentru prinderea unui bărbat bănuit de săvârșirea de infracțiuni de terorism.

Serviciul Român de Informații, în calitate de autoritate națională în prevenirea și combaterea terorismului, a întreprins măsuri specifice de documentare informativă, în baza unui mandat de siguranță națională, a unui cetățean român, în vârstă de 39 de ani, suspect de terorism, se arată într-un comunicat SRI.

În fapt, cetățeanul a intrat în atenția SRI în anul 2015, prezentând indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de autoradicalizare.

Potrivit SRI, cel în cauză s-a manifestat prin activități de propagandă teroristă, derulate în mediul relațional și online, în favoarea organizației teroriste DAESH (denumirea franceză pentru ISIS), la care și-a declarat adeziunea.

Concret, suspectul și-a exprimat în repetate rânduri intenția, și a încercat să convingă și alte persoane, de a se deplasa în Siria pentru a se alătura organizației teroriste DAESH.

Bărbatul din Piteşti se numeşte Ionuţ Cătălin Bălan, este căsătorit şi are un copil.

roman terorist1

Cetățeanul a adoptat o formă radicală a islamului în timpul șederii sale, timp de mai mulți ani, pe teritoriul unui stat din Uniunea Europeană, unde a dezvoltat legături cu membrii unui grup jihadist din țara respectivă.

Potrivit unor surse, ar putea fi vorba de Belgia sau Franța. Se pare că cetățeanul român ar fi avut legături cu persoane care au revendicat în numele Daesh atentatele de la Paris.

Întors în România, cetățeanul a desfășurat, în mod conspirat, acțiuni de documentare detaliată asupra unui obiectiv militar de pe teritoriul României cu scopul declarat de a contribui la organizarea unui atentat terorist la acea bază.

SRI a sesizat DIICOT cu privire la acțiunile ilegale ale cetățeanului în cauză. Pe tot parcursul investigațiilor Serviciul a beneficiat de sprijinul partenerilor interni din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului și al partenerilor externi din alte două state.

Suspectul „Ibrahim” a prezentat online atacuri şi execuţii ale ISIS

Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu luna noiembrie a anului 2016, bărbatul ar fi utilizat mai multe conturi personale pe o reţea de socializare prin intermediul cărora ar fi postat şi distribuit fotografii cu sigla grupării teroriste DAESH.

De asemenea de pe aceleaşi conturi ar fi postat înregistrări cu atacuri şi execuţii ale grupării, săvârşite prin decapitare şi împuscare, cu intenția de a le face cunoscute și de a determina câștigarea de noi adepți capabili să recurgă la săvârșirea aceluiași gen de fapte.

Totodată, în primavara anului 2015, bărbatul s-ar fi deplasat în zona unui obiectiv militar de pe teritoriul României, pentru a studia căile şi punctele de acces, precum şi modalitatea în care acesta este îngrădit.

sursa: realitatea.net

loading...

Facebook Comments