Vremea la EXTREME. Doua coduri portocalii in aceiasi zi. In acest weekend va fi CANICULA SUFOCANTA apoi VA PLOUA CU GALEATA!

Vremea la EXTREME. Doua coduri portocalii in aceiasi zi. In acest weekend va fi CANICULA SUFOCANTA apoi VA PLOUA CU GALEATA!

- in DE ACTUALITATE, NEWS, UTILE
359
Comentariile sunt închise pentru Vremea la EXTREME. Doua coduri portocalii in aceiasi zi. In acest weekend va fi CANICULA SUFOCANTA apoi VA PLOUA CU GALEATA!
loading...
canicula si ploaie

COD PORTOCALIU. În cursul zilei de sâmbătă (12 august) valul de căldură va persista în zonele joase de relief din sudul, centrul și estul teritoriului, unde pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unităţi, informeaza meteoromania.ro

 În județele Mehedinți și Dolj disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 38…39 de grade.

COD GALBEN. În Muntenia, nordul și estul Olteniei, sudul Banatului și în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, disconfortul termice se va menține ridicat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 37 de grade.

Zonele afectate : conform textului şi hărţii

harta canicula

COD PORTOCALIU. Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

COD GALBEN. În judeţele Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Cluj, Alba și Gorj, îndeosebi pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 august) în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 50…60 l/mp și izolat 80…90 l/mp.

Notă:  În după-amiaza zilei de duminică (13 august) și la începutul nopții de duminică spre luni (13/14 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor apărea și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. În cea mai mare parte a Munteniei și local în Dobrogea și Moldova disconfortul termic va fi ridicat și se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul valorii de 35 de grade.

Zonele afectate : conform textului şi hărţii

harta ploaie

 

Legenda:

ROSU: Fenomene meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase.

PORTOCALIU: Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.

GALBEN: Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

VERDE: Nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase.

sursa : meteoromania.ro

loading...

Facebook Comments