Declaratie de la cel mai înalt nivel din România despre războiul cu Rusia: “Ar fi un lucru DEVASTATOR! “

Declaratie de la cel mai înalt nivel din România despre războiul cu Rusia: “Ar fi un lucru DEVASTATOR! “

- in DE ACTUALITATE, GENERALE, NEWS, POLITICA, razboi, SOCANT
658
Comentariile sunt închise pentru Declaratie de la cel mai înalt nivel din România despre războiul cu Rusia: “Ar fi un lucru DEVASTATOR! “
nave

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi seara, că viitorul relaţiei cu Rusia „nu trebuie să fie unul de adversitate”, posibila generare a unui conflict armat fiind un lucru „devastator”, scrie realitatea.net

„În privinţa acţiunilor pe care Rusia le-a întreprins, ocuparea Crimeei, conflictul îngheţat pe care l-au generat în estul Ucrainei, au determinat un set de sancţiuni din partea Uniunii Europene, nu cred că trebuie să mergem şi mai departe, adică să încercăm să devenim un fel de vârf de lance a celor mai radicale poziţii împotriva Rusiei. Eu cred că viitorul relaţiei cu Rusia nu trebuie să fie unul de adversitate permanentă şi care să ducă la riscul de a degenera la un moment dat într-un conflict armat. Ar fi un lucru devastator. Trebuie găsite soluţiile politice şi diplomatice pentru detensionarea situaţiei cu Rusia şi revenirea la o normalitate”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la Antena 3, potrivit ZF.ro.

Şeful Senatului a mai spus că, prin intenţia de a survola spaţiul aerian românesc, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a încercat să folosească avionul de linie şi pasagerii „ca pe un scut de protecţie”, subliniind că poziţionarea statului român a fost una „corectă”.

„În comportamentul lui Rogozin, acestea sunt comportamente care apar periodic şi am observat şi poziţionarea Ministerului de Externe, a ministrului Meleşcanu, care a vorbit foarte clar. Rogozin ştie că este pe o listă de persoane care nu au dreptul să survoleze spaţiile europene. El a încercat să facă avionul de linie şi pasagerii ca pe un scut de protecţie şi eu cred că România a procedat corect”, a conchis Tăriceanu.

sursa articol: realitatea.net

loading...

Facebook Comments