Iohannis, Grindeanu si Dragnea la bilantul MApN: “Un stat capata credibilitate internationala daca are o armata puternica”

Iohannis, Grindeanu si Dragnea la bilantul MApN: “Un stat capata credibilitate internationala daca are o armata puternica”

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, NEWS, POLITICA, SOCIAL
665
Comentariile sunt închise pentru Iohannis, Grindeanu si Dragnea la bilantul MApN: “Un stat capata credibilitate internationala daca are o armata puternica”

Presedintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu si presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea au participat  la autoevaluarea activitatii Ministerului Apararii Nationale pe anul 2016.

Seful statului a spus ca obiectivul Romaniei este de a-si consolida statutul de furnizor de securitate in cadrul NATO si UE, precum si construirea unui profil mai puternic in aceste organizatii, alaturi de intarirea parteneriatului cu SUA.

Presedintele a atras atentia asupra actualului context international, caracterizat de provocari la adresa securitatii globale si regionale “fara precedent” dupa sfarsitul Razboiului Rece. El a amintit prelungirea conflictului din Ucraina, “fara intrevederea unei solutii politice viabile”, tergiversarea gasirii unei cai rezonabile si negociate pentru a pune capat razboiului din Siria, “virulenta terorismului islamic anti-occidental” practicat de Daesh si “criza produsa de afluxul masiv de refugiati in cautare de azil in Europa”.

Iohannis a spus ca este astfel de nevoie de o consolidare a cooperarii in cadrul NATO si UE, apreciind recentele decizii ale Uniunii, precum si cele ale Aliantei, de la ultimul summit, precum consolidarea prezentei la Marea Neagra.

Presedintele a laudat MApN pentru eforturile depuse in aceste directii, precum si pentru continuarea transformarii Armatei, operationalizarea structurilor aliate de pe teritoriul tarii noastre, precum si cresterea calitatii vietii personalului Armatei.

Iohannis a subliniat si ca MApN trebuie sa continue eforturile pentru implementarea deciziilor NATO de pe teritoriul Romaniei, prin structurile operationalizate in tara.

Grindeanu, la bilantul MApN: Apararea devine tot mai importanta in ecuatia de securitate nationala

Premierul Sorin Grindeanu a declarat ca, in prezent, contextul geopolitic este “de departe cel mai complicat”, subliniind ca intr-un mediu de securitate tensionat apararea conteaza si devine din ce in ce mai importanta in ecuatia de securitate nationala.

Grindeanu a afirmat ca, in acest context, printre obiectivele Guvernului se afla si dezvoltarea capabilitatilor pentru contracararea eficienta a amenintarilor asimetrice si hibride.

mai mult pe : stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments