Liviu Dragnea, declaraţii după cele mai mari proteste: Guvernul nu are de ce să demisioneze. Parlamentarii PSD susţin guvernul Grindeanu în continuare

Liviu Dragnea, declaraţii după cele mai mari proteste: Guvernul nu are de ce să demisioneze. Parlamentarii PSD susţin guvernul Grindeanu în continuare

- in DE ACTUALITATE, POLITICA
516
Comentariile sunt închise pentru Liviu Dragnea, declaraţii după cele mai mari proteste: Guvernul nu are de ce să demisioneze. Parlamentarii PSD susţin guvernul Grindeanu în continuare

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, după întâlnirea cu grupurile parlamentare PSD reunite, că parlamentarii social-democraţi susţin în continuare guvernul Grindeanu şi că Executivul nu are de ce să demisioneze.

“Am avut o întâlnire cu grupurile reunite, era firesc, grupurile reunite şi-au exprimat fără echivoc susţinerea în continuare pentru Guvernul Grindeanu. (…) Au avut intervenţii câţiva colegi care şi-au exprimat susţinerea totală pentru continuarea guvernării, ceea ce era important şi pentru premier să afle”, a spus Dragnea.

“O să vedem ce se întâmplă în zilele următoare, guvernul nu are de ce să demisioneze”, a adăugat Dragnea, întrebat cum vor fi gestionate protestele din stradă, dacă vor continua.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat luni că, în opinia sa, trebuie declanşată o dezbatere pe tema Codurilor penale sub egida Academiei Române, la care să participe asociaţiile magistraţilor, barourile, experţi de la Consiliul Europei, înainte de a se iniţia proiecte de modificare în Parlament.

“Faptul că atât de multe articole din Codul penal au fost declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională pe mine mă face să cred că pe marginea acestor două conduri penale trebuie să înceapă o analiză serioasă, poate sub egida Academiei, la care să participe asociaţiile magistraţilor, barourile de avocaţi, experţi de la Consiliul Europei care am înţeles că şi-au şi exprimat disponibiltiatea, pentru că mulţi încep să îşi pună problema dacă aceste coduri în întregul lor sunt în regulă”, a spus Dragnea.

“Cred că trebuie făcut mai mult (decât o discuţie cu partidele, anunţa de premier, n.r.) cred că trebuie o dezbatere nu neapărat în Parlament în primă fază ci undeva, dacă Academia va accepta propunerea domnului Emil Constantinescu, în sensul ăsta la care să participe şi experţi străini şi specialiştii din domeniu”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a spus că nu s-a mai întâmplat ca la vreo lege în România atât de multe articole să fie declarate neconstituţionale.

“Codurile penale (…) sunt două legi extrem de importnate pentru statul de drept din România şi pentru drepturile şi libertăţile fundamentale ale tuturor. Eu cred că numai o dezbatere de genul ăsta, înainte de a se iniţia ceva în Parlament, ne poate ajuta pentru că cred că problemele sunt mult mai serioase cu aceste coduri pe care toată lumea le vrea constituţionale şi cu prevederi foarte clare pentru că de ele depind şi drepturile şi libertăţile românilor”, a conchis Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că dacă protestele continuă şi după retragerea OUG pe Justiţie atunci asistăm “la altceva”, respectiv la un protest “politic” desfăşurat după alegeri corecte, ceea ce face să crească nervozitatea în rândul membrilor PSD.

“Colegii mei au spus şi ei că creşte nervozitatea în rândul membrilor şi simpatizanţilor noştri pentru că, în opinia lor, după ce ordonanţa a fost abrogată, şi protestele continuă, înseamnă că asistăm la altceva, de fapt un protest politic după alegerile care au fost desfăşurate în mod corect”, a spus Dragnea.

scrie: mediafax.ro

loading...

Facebook Comments