Mai poate fi Cioloș prim ministru? Răspunsul președintelui Iohannis nu este pe placul PSD-ului

Mai poate fi Cioloș prim ministru? Răspunsul președintelui Iohannis nu este pe placul PSD-ului

- in DE ACTUALITATE, POLITICA
875
Comentariile sunt închise pentru Mai poate fi Cioloș prim ministru? Răspunsul președintelui Iohannis nu este pe placul PSD-ului

Marți, 13 decembrie, Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni, la ora 12:00. Președintele țării le-a răspuns jurnaliștilor la întrebări și s-a arătat dezamăgit de prezența scăzută la votul din 11 decembrie.

Întrebat dacă, având în vedere rezultatele scrutinului mai vede posibil un guvern de dreapta, condus de Dacian Ciolos, Iohannis a răspuns: ”Asta o să-mi spună partidele probabil mâine (la consultările cu partidele – n.r.)”.

De asemenea, întrebat dacă Dacian Cioloș ar trebui să-și asume un rol politic în contextul eșecului PNL în alegeri, șeful statului a răspuns:

„Aceste chestiuni sunt discutate și vor fi discutate în continuare în interiorul partidelor, iar în măsura în care mă privesc, aștept să vină partidele la consultări cu diverse teme, aștept să discute cu mine. Este prematur să discutăm despre așa ceva când abia mâine am prima rundă de consultări”.

Iohannis a declarat in repetate randuri ca nu il va desemna premier pe Dragnea din cauza ca a fost condamnat penal la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul fraudelor la referendum. Iohannis a mai anuntat in prima sa conferinta de presa dupa alegerile castigate categoric de PSD ca maine vor avea loc primele consultari cu partidele.

“Criteriile de integritate le-am anuntat inainte de campanie pentru a nu fi discutii dupa si ele raman in picioare”, a mai spus Iohannis, la finalul unei conferinte de presa la Palatul Cotroceni.

Citește mai multe pe b1.ro

loading...

Facebook Comments