Noile tarife RCA te fac să plângi! Mai bine nu citi câți bani ar trebui să dai!

Noile tarife RCA te fac să plângi! Mai bine nu citi câți bani ar trebui să dai!

- in GENERALE, POLITICA, SOCIAL
899
Comentariile sunt închise pentru Noile tarife RCA te fac să plângi! Mai bine nu citi câți bani ar trebui să dai!

Ministerul de Finanțe a  făcut publice noile tarife maximale pentru asigurările auto obligatorii (RCA), pe care ASF le-a agreat cu patronatele din Transporturi. În intervalul de 6 luni de la adoptarea legii,  firmele de asigurări nu au dreptul să propună prețuri mai mari decât cele stabilite. Și de această dată persoanele fizice au fost „sacrificate” în negocierile pe noile tarife. Prețurile la RCA au crescut și cu 30% la anumite clase de autoturisme sau grupe de vârstă.

Ministerul Finanțelor a lansat joi în dezbatere publică proiectul Hotărârii de Guvern privind stabilirea tarifelor de primă maxime aplicabile de către societățile de asigurare pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente auto.

Dintre persoanelor fizice, vor plăti mai mult pentru asigurarea RCA tinerii sub 25 de ani care au mașini cu motor de peste 2.500 cmc (capacitatea cilindrică) – 3.087de  lei pe an. Tarifele cele mai mici sunt pentru șoferii de peste 60 de ani cu mașini cu capacitatea între 1.200 și 1.400 cmc –541 de lei.

Proiectul  de HG reprezintă un mecanism de control al pieței asigurărilor obligatorii auto din România, prin stabilirea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a tarifelor de primă maxime pe categorii de vehicule, tarife ce urmează a fi aplicate de către societăţile de asigurare RCA.

Tarifele de primă maxime pe categorii de vehicule au fost stabilite de către ASF în urma consultărilor cu asociațiile transportatorilor și cu societățile de asigurări și că actul normativ a fost avizat de Consiliul Concurenței.

NOILE TARIFE LA RCA pot fi consultate AICI

Sursa: stireazilei.com

loading...

Facebook Comments