Pancartă-șoc la protestul de aseară. Ce a avut de transmis un cetățean

Pancartă-șoc la protestul de aseară. Ce a avut de transmis un cetățean

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, NEWS, POLITICA, SOCIAL
759
Comentariile sunt închise pentru Pancartă-șoc la protestul de aseară. Ce a avut de transmis un cetățean

Nici aseară n-au stat acasă! Înfuriați de gestul guvernaților de a adopta grațierea și dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu, peste 12.000 de persoane au prostat în Piața Victoriei. Unul dintre cei ieșiți în stradă le-a transmis celor de la Putere un mesaj fără perdea

”Dormeam!!! F***-vă-n gură, dar m-am trezit”, scria cu litere de-o șchioapă pe o pancartă, purtată de un bucureștean. Și nu este singura reacție dură la adresa Executivului. ”Hoții”, ”Jos labele de pe Codul Penal”, ”În democrație hoții stau la pușcărie. Toți!”, dar și ”Jos Guvernul”.

Aseară nu erau anunțate manifestații, ci în seara aceasta.

Însă oamenii nu au mai așteptat și s-au răsculat imediat ce au aflat că Executivul a modificat Codul penal în câteva ore.

În jur de 40.000 de de români au ieșit pe străzile din Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași, Craiova și București. Furia i-a împins pe unii manifestanți din Capitală să tragă de gardul de la Guvern și au încercat să forțeze intrarea în curtea instituției.

Jandarmii au intervenit și au folosit gaze lacrimogene la intrarea de pe strada Paris.

Nici reacțiile oficialilor care conduc instituții importante n-au întârziat să apară.

”Ordonanța de Urgență privind codurile penale este o ofensă adusă autorităţii judecătoreşti. Trebuie atacată la CCR”, a spus răspicat procurorul general Augustin Lazăr.

De asemenea, șefa DNA,  Laura Codruța Kovesi, a declarat că noul proiect de ordonanță de urgență e modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală este mai rău decât primul.

Washington Post relatează că guvernul român a dezincriminat parțial abuzul în serviciu și a dat „o lovitură eforturilor din ultimii ani de a pune capăt corupției”.

Un nou protest împotriva ordonanței grațierii și ordonanței de modificare a Codului penal este anunțat pe Facebook pentru astăzi, la ora 9.00, în fața Guvernului, în Piața Victoriei.

mai mult pe: click.ro

loading...

Facebook Comments