„Petiția pentru ieftinirea medicamentelor cu 35% de la 1 noiembrie”

„Petiția pentru ieftinirea medicamentelor cu 35% de la 1 noiembrie”

- in GENERALE, POLITICA, SOCIAL
1116
Comentariile sunt închise pentru „Petiția pentru ieftinirea medicamentelor cu 35% de la 1 noiembrie”

Dată fiind situația grea a multor români care trăiesc la limita sărăciei, un partid politic a inițiat o petiție pentru ieftinirea medicamentelor. Documentul face referire la o hotărâre adoptată în 2015 de guvernarea PSD prin care medicamentele originale care își pierd patentul se ieftineau automat cu 35%, adică la nivelul prețului medicamentelor generice echivalente.

Deși ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 iulie 2016, a fost amânată de actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, până la data de 1 noiembrie2016. PSD invită pe cetățeni să semneze petiția astfel încât Guvernul Ciloș să nu mai amâne ieftinirea medicamentelor.

Cei care vor să semneze petiția online pot accesa site-ul www.petitieonline.com 

Vreau să transmit un mesaj foarte clar: între marile firme străine de medicamente și cetățenii români, PSD va fi mereu de partea românilor. Guvernarea Cioloș trebuie să înceteze să mai slujească intereselor companiilor farmaceutice multinaționale.

Este inacceptabil ca ministrul Sănătății din actualul Guvern al României să facă lobby pentru industria farmaceutică din afara țării. Este o minciună că ieftinirea unor medicamente ar conduce la scoaterea lor de pe piața românească.

Ministerul Sănătății are pârghii legale pentru a împiedica acest lucru, dacă într-adevăr își dorește să-i protejeze pe pacienți. Românii nu mai trebuie să fie în situația de a alege între mâncare și medicamente.

Această petiție este un avertisment pentru actualul Guvern. Iar dacă Guvernul refuză totuși deblocarea ieftinirii medicamentelor, vă asigur că aceasta va fi una dintre primele măsuri pe care le vom dacă vom reveni la guvernare, după alegerile din 11 decembrie”, afirma Liviu Dragnea, președintele partidului.

Sursa:doctorulzilei.ro

loading...

Facebook Comments