Se rupe UE? Europa cu doua viteze trimite acasa romanii?

Se rupe UE? Europa cu doua viteze trimite acasa romanii?

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, EXTERNE, POLITICA, SOCIAL
789
Comentariile sunt închise pentru Se rupe UE? Europa cu doua viteze trimite acasa romanii?

Episodul OUG 13 ne-a vulnerabilizat pozitia de discutii in contextul complicat al Europei cu doua viteze, sustine fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

Episodul OUG 13 ne-a vulnerabilizat pozitia de discutii in contextul complicat al Europei cu doua viteze si, din cauza problemelor interne, Romania nu este in situatia de a avea propuneri si de a negocia strans, sustine fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

In varianta maximala, spune Cristian Diaconescu intr-un interviu acordat Ziare.com, ar fi posibil ca dreptul de decizie al Romaniei sa se refere doar la anumite domenii, de exemplu, protejarea frontierei estice a UE, aspecte care tin de aparare si eventuala creare a unei armate a UE.

Nu este exclus ca romanii care muncesc in strainatate sa fie afectati: „Daca partidele populiste, nationaliste vor influenta actul de guvernare, mai ales in cele 6 state fondatoare ale UE, in mod sigur libera circulatie a fortei de munca va avea de suferit, intr-un mod probabil diferit de la stat la stat”, spune Cristian Diaconescu. „Este posibil ca intr-o Europa complicata sa se sacrifice interesele unor state pentru a se pastra integritatea organizatiei.”

Aici citi interviul integral pe Ziare.com

loading...

Facebook Comments