Tariceanu: “Am luat decizia de a retrage OUG pe justitie”. Declaratii de la Guvern, ora 20:20: OUG 13 a fost RETRASA

Tariceanu: “Am luat decizia de a retrage OUG pe justitie”. Declaratii de la Guvern, ora 20:20: OUG 13 a fost RETRASA

- in DE ACTUALITATE, NEWS, POLITICA
672
Comentariile sunt închise pentru Tariceanu: “Am luat decizia de a retrage OUG pe justitie”. Declaratii de la Guvern, ora 20:20: OUG 13 a fost RETRASA

Coalitia de guvernare a luat decizia de a retrage OUG de modificare a Codurilor penale, a anuntat sambata presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

“Am luat aceasta decizie – sa retragem ordonanta, sa o abrogam, ca nu are niciun fel de dedicatie pentru cineva si ca oamenii sa inteleaga in final ca nu acesta a fost scopul nostru de a ne apara cumva de justitie. (…) Nu e vorba de a ceda in fata unui adversar, ci de a avea intelepciunea de a ne gandi la interesul tarii, la interesul major al Romaniei. Si tocmai pentru ca aceasta ordonanta nu are niciun fel de ascunzisuri, niciun fel de dedicatie speciala, de ce sa nu aratam ca putem sa o retragem pentru ca nu avem nici un fel de interes personal”, a anuntat Tariceanu, la Romania TV.

Corespondentul Stirilor ProTv Marius Tian a relatat in aceasta seara ca, potrivit unor surse, duminica a avut loc o intalnire in trei intre Daniel Constantin, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea la o vila de protocol din Capitala unde au luat decizia de abrogare a ordonantei. Decizia a fost comunicata si lui Sorin Grindeanu care urmeaza sa faca un anunt in cursul serii.

Conform unor surse politice, decizia de abrogare a ordonantei 13 care modifica Codul Penal si Codul de Procedura Penala a fost luata deja in urma unei discutii intre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

A fost anuntat si premierul Sorin Grindeanu, insa ramane de vazut cand va fi facut si anuntul oficial. In acest moment, avem de-a face cu un anunt pe surse venit din partea unor deputati PSD care au aflat si ei ce s-a intamplat sambata dupa-amiaza, la o vila de protocol din Capitala.

 Va veti intreba cum s-a ajuns la aceasta decizie, de vreme ce in urma cu aproximativ 48 de ore, atat Sorin Grindeanu, cat si Liviu Dragnea spuneau ca nu au de gand sa retraga aceasta ordonanta.

Insa a intervenit sesizarea pe care Avocatul Poporului a facut-o la Curtea Constitutionala, precum si presiunea internationala din partea ambasadelor si a Comisiei Europene.

La acestea s-a adaugat, bineinteles, presiunea strazii in Romania, unde sute de mii de oameni au protestat si continua sa protesteze fata de modificarea legislatiei penale.

informeaza: stirileprotv.ro

 

loading...

Facebook Comments