Tariceanu: Toata lumea in Romania face gargara cu coruptia. De dimineata pana seara numai cu coruptia in gura stau

Tariceanu: Toata lumea in Romania face gargara cu coruptia. De dimineata pana seara numai cu coruptia in gura stau

- in DE ACTUALITATE, POLITICA, SOCIAL
796
1

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, le-a spus luni, primarilor de comune reuniti la Bucuresti, ca toata lumea in Romania face “gargara cu coruptia”, se face “o vanatoare de vrajitoare”, dar nimeni nu vorbeste despre cauzele acestui fenomen, foarte multi primari fiind nevoiti sa treaca prin anchete “extrem de neplacute pentru ei”, iar in final s-a dovedit ca sunt nevinovati, transmite News.ro. Declaratia aminteste de formularile lui Adrian Nastase, care in 2003 a respins afirmatiile ambasadorului american de la acea data Michael Guest cu privire la problema coruptiei din Romania, spunand: “Daca e o problema, spuneti, mai baieti, cine e ala corupt pe care sa-l impuscam pe stadion. Ne tot plimbam cu coruptia in gura.”

“Toata lumea in Romania face gargara cu coruptia. De dimineata pana seara numai cu coruptia in gura stau. Toata lumea se preocupa de efectele coruptiei, nimeni nu vorbeste despre cauzele coruptiei din Romania. Eu cred ca, daca vrem sa avem o administratie care sa fie de calitate, cu oameni bine pregatiti, nu putem sa ne imaginam ca ii platim prost si sa avem si performanta. Nici in comunism nu functiona ideea asta. Deci, trebuie sa existe o legatura directa intre salarizare si calitatea administratiei”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu la Adunarea Comunelor din Romania.

Presedintele Senatului a mai spus ca in Romania exista “o vanatoare de  vrajitoare”, in conditiile in care foarte multi primari au fost nevoiti sa treaca prin anchete “extrem de neplacute pentru ei”.

“In Romania de cativa ani buni este o vanatoare de vrajitoare. Foarte multi primari au trebuit sa treaca prin anchete extrem de neplacute pentru ei, pentru ca le-a afectat imaginea publica. Foarte multi, in final, s-a dovedit ca sunt nevinovati. Dar au facut acest periplu prin fata televizoarelor pe care il vedem de cativa ani de zile si care are parca drept scop umilirea unor oameni si distrugerea elitelor romanesti”, a completat Calin Popescu Tariceanu.

El a propus ca din Fondul suveran de dezvoltare sa se gandasca crearea unei banci de stat, pe langa CEC, care sa aiba drept scop finantarea proiectelor comunitatilor locale.

“Vreau sa lansez o idee si o tema de reflectie mai ales pentru Guvern: ca din Fondul suveran de dezvoltare sa gandim crearea unei a doua banci de stat, pe langa CEC, care sa aiba dept scop finantarea proietelor comunitatilor locale”, a subliniat copresedintele ALDE.

Formularea folosita de Tariceanu aminteste de declaratiile lui Adrian Nastase care, in 2003, a raspuns afirmatiilor ambasadorului SUA de la acea data, Michael Guest, referitoare la coruptia din România: “Daca e o problema, spuneti, mai baieti, cine e ala corupt pe care sa-l împuscam pe stadion. Ne tot plimbam cu coruptia în gura”.

sursa: hotnews.ro

loading...

Facebook Comments

1 Comment

  1. Daca voi, hotilor sarlatani nu ati fi fost corupti si nu ati fi jecmanit tara asta, nu ati fi vandut-o, nu ati fi haituit acest popor, nu ati fi intrat in masonerie, ca niste marionete, ca sa va spuna satanistii aia ce sa faceti si cum sa distrugeti populatia, daca ati fi dat pensii decente batranilor ca sa poata si ei trai, nu doar adormitii vostri din parlament si senat, care nu fac nimic altceva decat citesc ziare, dorm sau se uita la filme porno, daca ati fi avut grija de oamenii din popor, pe care nici macar nu ii suferiti, daca nu ati fi umplut conturile voastre cu milioane de euro, atunci nimeni nu ar fi fost cu “coruptia in gura”, tovarase ordin 33. Este doar vina voastra, a celor mizerabili si escroci, din 1989 incoace, care au distrus totul sistematic, doar pentru bunul vostru plac.

Comments are closed.