Un fapt necunoscut! Cum l-a umilit Putin pe Sarkozy într-o întâlnire oficială

Un fapt necunoscut! Cum l-a umilit Putin pe Sarkozy într-o întâlnire oficială

- in EXTERNE, ISTORIE, POLITICA
844
Comentariile sunt închise pentru Un fapt necunoscut! Cum l-a umilit Putin pe Sarkozy într-o întâlnire oficială

Vladimir Putin este în centrul discuțiilor, datorită unui documentar difuzat în Franța. Președintele rus și Nikolas Sarkozy, au participat la o întâlnire oficială în 2007 la scurt timp după ce Sarkozi preluase președinția Franței. Potrivit jurnalistului, Nicolas Hénin, Sarkozy a fost umilit de liderul Rusiei, Vladimir Putin, în timpul discuției într-o așa măsură încât despre Sarkozy s-a spus în acel moment că s-a îmbătat în timpul întâlnirii.

Conform documentarului, Putin a folosit tehnici de intimidare față de omologii săi. El nu se sfiește să-i pună la punct și chiar să-i umilească atunci când atitudinea lor îl nemulțumește, spunea jurnalistului citat.

În cadrul întrevederii cu pricina, Nikolas Sarkozy l-a avertizat pe Vladimir Putin că vor discuta despre subiecte sensibile. El a și catalogat drept „inadmisibile” subiectul morților din Cecenia și cel al asasinatului jurnalistei Anna Politkovskaïa.

Putin i-a spus fără ocolișuri lui Sarkozy că nu ar trebui să fie atât de obraznic.

După ce i-a atras atenția asupra diferenței de mărime dintre statele lor, Putin i-ar fi spus omologului său francez: „Acum, ori vei continua pe acest ton și te voi strivi, ori nu mai vorbești așa și vei vedea. Tocmai ai devenit președintele Franței, dar eu pot face din tine regele Europei”.

Nikolas Sarkozy a fost mai mult decât șocat de ceea ce a auzit. El a ieșit zâmbind în fața jurnaliștilor, dar vizibil bulversat, ceea ce i-a făcut pe reprezentanții presei să creadă că cei doi șefi de stat au făcut abuz de votcă în timpul întrevederii.

Sursa: activenews.ro

loading...

Facebook Comments