ALERTA! RAZBOIUL NUCLEAR poate izbucni in orice MOMENT. Kim Jong-Un il avertizeaza pe Trump ca va folosi BOMBA NUCLEARA. China afirma ca cine va provoca Coreea de Nord „va plati pretul” FOTO – VIDEO

ALERTA! RAZBOIUL NUCLEAR poate izbucni in orice MOMENT. Kim Jong-Un il avertizeaza pe Trump ca va folosi BOMBA NUCLEARA. China afirma ca cine va provoca Coreea de Nord „va plati pretul” FOTO – VIDEO

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, NEWS, razboi, SOCANT
680
Comentariile sunt închise pentru ALERTA! RAZBOIUL NUCLEAR poate izbucni in orice MOMENT. Kim Jong-Un il avertizeaza pe Trump ca va folosi BOMBA NUCLEARA. China afirma ca cine va provoca Coreea de Nord „va plati pretul” FOTO – VIDEO
coreea de nord

Vice – ministrul de la Phenian Coreea de Nord, Han Song Ryol, il acuza pe presedintele Trump ca a construit un „cerc vicios“, al tensiunilor și a avertizat SUA ca intreprinde actiuni militare provocatoare langa Coreea de Nord. El a spus: „Vom merge la război, în cazul în care ei aleg asta.“, scrie dailymail.co.uk

Coreea de Nord avertizeaza ca Donald Trump prin actiunile intreprinse, a impins lumea la numai un pas de un razboi termo-nuclear.

El a adăugat că țara sa va continua dezvoltarea programului nuclear și va face următorul test nuclear atunci când liderii săi consideră potrivit.

În același timp, un purtător de cuvânt al  Ministerului de Externe Nord-coreean, Institutul pentru Dezarmare și Pace a emis o declarație în care condamnă Statele Unite pentru atacul din Siria de săptămâna trecută.

„SUA introduce în peninsula coreeană, cel mai mare punct fierbinte din lume, prin active strategice nucleare uriașe, care amenință grav pacea și securitatea peninsulei împingând situația de acolo în pragul unui război,“ a declarat vineri agenția de știri KCNA de Nord , citând declaratia.

„Acest lucru a creat o situație periculoasă în care un război termo-nuclear poate izbucni în orice moment in peninsula lucru ce duce la o amenințare gravă la adresa păcii și securității mondiale, ca să nu mai vorbim de cei din nord-estul Asiei,“

Astăzi, Kremlinul a facut un apel la „reținere“ pentru ca tensiunile sa nu escaladeze între Coreea de Nord și Statele Unite ale Americii.

kim jong

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un a fost fotografiat în această săptămână in timp ce supraveghea operațiunea forțelor speciale de comando, liderii lumii avertizand ca un război cu SUA ar putea izbucni iminent.

Oficialii nord-coreeni au avertizat ca președintele Trump acționează agresiv împotriva statului de drept.

China a răspuns imediat, spunând ca cine provoca un conflict va „plăti prețul“. Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi a declarat astăzi ca in cazul declansarii unui razboi nu ar exista „nici un câștigător“, in incercarea de detensionare a situatiei cu SUA. „Dialogul este singura soluție posibilă“, a declarat el reporterilor de la Beijing.

El a mai declarat ca: „În ultimul timp, tensiunile au crescut intre SUA și ROK (Republica Coreea în Sud), pe de o parte, și RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană în nord), pe de altă parte, și are sentimentul că un conflict ar putea izbucni în orice moment.

„În cazul în care are loc un război, rezultatul este o situație în care toată lumea pierde și nu poate exista nici un câștigător.“ Wang a mai afirmat că oricare parte a provocat un conflict „trebuie să își asume responsabilitatea istorică și să plătească prețul corespunzător“.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat jurnaliștilor: „Moscova urmărește cu mare îngrijorare escaladarea tensiunilor din peninsula coreeană. Solicităm reținere din partea tuturor țărilor și avertizează țările să nu inițieze acțiuni care ar putea consta în orice măsuri provocatoare.“

us aircraft

Trupele americane efectuează astazi exerciții militare în apropiere de granița dintre Nord și Coreea de Sud, în Paju, Coreea de Sud, facand ca tensiunile escaladeze.

Marți Președintele SUA a postat pe Twitter: „Coreea de Nord este în căutare de probleme. În cazul în care China decide să ajute, ar fi grozav. Dacă nu, vom rezolva problema fără ei! STATELE UNITE ALE AMERICII!

trump tweet

Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi a avertizat că nu ar fi „nici un câștigător“ în cazul unui conflict izbucnit între Statele Unite și Coreea de Nord.

Trump a deviat portavionul USS Carl Vinson (foto în martie) spre peninsula coreeană in weekend-ul trecut într-un spectacol de forță împotriva Coreei de Nord, ca raspuns  la ultimele teste nucleare intreprinse de Coreea de Nord.

traducerea si adaptarea: AktualNews.ro

 

 

Facebook Comments