Cea mai veche profetie APOCALIPTICA a islamului care ii face pe americani sa tremure. De ce nu indrazneste nimeni sa invadeze ISIS

Cea mai veche profetie APOCALIPTICA a islamului care ii face pe americani sa tremure. De ce nu indrazneste nimeni sa invadeze ISIS

- in BIZAR, DE ACTUALITATE, MISTER, razboi, SOCANT, SOCIAL
724
Comentariile sunt închise pentru Cea mai veche profetie APOCALIPTICA a islamului care ii face pe americani sa tremure. De ce nu indrazneste nimeni sa invadeze ISIS
isis

 Poate v-ati intrebat de ce nu ataca nimeni ISIS. Una dintre cele mai vechi profeţii islamice îi ţine departe pe Occidentali.

Au sfidat legile Pamantului. Cum ne vor distruge chinezii pe toti?

Isis îşi doreşte ca razboiul cu Statele Unite şi aliaţii săi să fie unul terestru, informeaza New York Times. In fapt, când SUA a invadat pentru prima dată Irak, Abu Musab al-Zarqawi, unul dintre cei mai mari suţinători ai mişcării terosite, care a contribuit la înfiinţarea Statul Islamic, a numit invazia americană din 2003: „Invazia binecuvântată”.

Reacţia sa scoate la suprafaţă una dintre credinţele fundamentale care motivează gruparea teroristă să acţioneze: Ideologia Statul Islamic se bazează pe texte profetice care spun că ei sunt cei care vor învinge într-o luptă apocaliptică care va avea loc atunci când armata Occidentală va veni pe terenul lor.

 

Astfel dacă va avea loc acestă invazie terestă, nu numai că profeţia Statului Islamic s-ar putea îndeplini, dar teroriştii ar putea atrage noi milioane de voluntari  în armata lor, deşi acum au început să îşi piardă din susţinători.

De aceaşi părere este şi Barack Obama, fostul preşedinte al Statelor Unite, care a declarat în discursul său, că SUA ar trebui să urmărească o „victorie sustenabilă” care implică atacuri aeriene şi susţinerea cu armament a trupelor locale care lupta împotriva Statului Islamic. Obama spune ca  această strategie de luptă este cea mai buna, decât să trimită o generaţie nouă de soldaţi americani pe un teren periculos.

„Am spus-o în mod repetat: din cauza acestor profeţii, să începem o luptă terestră ar fi cea mai mare capcană în care am putea cădea. Ei vor să trimitem armata să lupte terestru pentru că au prevazut şi vizualizat deja acest lucru.” a zis Jean-Pierre Filiu, profesor specializat pe studii despre Orientul Mijlociu, la Sicences Po din Paris şi autor al cărţii „Apocalipsa în Islam”, care explorează Coranul, pe care îşi bazează teroriştii ideologia.

Cartea lor sfântă este o naraţiune foarte puternică, emoţionantă. Le dă potenţialilor recruţi şi actualilor luptători sentimentul nu doar că fac parte dintr-o elită, ci că sunt şi cei care vor lua parte la lupta finală”, a mai precizat el.

citeste articolul complet pe zf.ro

loading...

Facebook Comments