Adevarul despre absorbantele interne sau externe. Producatorii nu vor sa stii asta. Cât de igienice și sănătoase sunt în realitate? Ce alternative avem?

Adevarul despre absorbantele interne sau externe. Producatorii nu vor sa stii asta. Cât de igienice și sănătoase sunt în realitate? Ce alternative avem?

- in SANATATE
248
Comentariile sunt închise pentru Adevarul despre absorbantele interne sau externe. Producatorii nu vor sa stii asta. Cât de igienice și sănătoase sunt în realitate? Ce alternative avem?
loading...
absorbante-interne-externe-pericole-alternative

În timpul menstruaţiei, tot ce ne dorim este să fim cât mai curate. Dacă ar fi să recunoaştem sincer, nicio femeie nu iubeşte foarte mult acele zile.

„Disputa” între tampoanele interne sau externe este una extrem de subiectivă, pentru că există susţinătoare pentru ambele variante, astfel încât producătorii au toate motivele să îşi vadă de treabă nestingheriţi.

Pe unele dintre prospectele tampoanelor interne se precizează faptul că există un procent de 1% femei care pot dezvolta sindromul şocului toxic, care este mortal.

Acesta este produs de o bacterie aflată în mod normal în flora interna: stafilococul auriu, care, în mediul propice din timpul menstruaţiei se dezvoltă foarte mult.

În cazul în care tamponul răneşte pereţii, stafilococul auriu pătrunde în sânge provocând o infecţie foarte periculoasă.

La început, aceasta se manifestă ca o răceală obişnuită, însoţită de stare de vomă, diaree si, de aceea, nu i se acordă o atenţie specială. Când apar complicaţiile, de cele mai multe ori este prea târziu.

Se tratează cu antibiotice şi cu cantităţi mari de lichide. Dacă aceste simptome au apărut o dată, este foarte posibil să apară şi altă dată.

În cazul bolilor cu transmitere sexuală, tampoanele interne măresc riscul de infecţie.

Candida şi alte ciuperci se dezvoltă rapid în mediul creat prin prezenţa tamponului.

Sunt şi femei care apreciază tampoanele interne, pentru că pur şi simplu nu le creează nici un disconfort în timpul menstruaţiei.

Se recomandă păstrarea unei igiene foarte stricte, spălarea pe mâini înainte şi după folosirea tamponului, menţinerea lui timp de maxim patru ore şi niciodată în timpul nopţii.

În interiorul tampoanelor externe există substanţe toxice, cum ar fi azbestul şi dioxina, care sunt folosite pentru a da aspectul de alb imaculat, dar măresc simptomele neplăcute ale menstruaţiei şi sporesc sângerarea ceea ce, bineînţeles duce la creşterea vânzărilor.

Aspectul ecologic nu este de neglijat. Tampoanele nu sunt biodegradabile, de aceea reprezintă un factor de poluare foarte important.

Iar dacă sângerările menstruale durează mai mult de şapte zile, este cazul să vă adresaţi unui medic.

În prezent, nu se ştie cât de sigure sunt, în realitate, tampoanele.

Ce alternative avem?

Companiile de produse organice oferă alternativa naturală a unor absorbante din bumbac 100% ecologic, refolosibile. Nu sunt nici pe departe de un alb imaculat, dimpotrivă, sunt colorate şi amuzante. Şi sănătoase, am putea adăuga.

Dacă sunteţi dispuse să încercaţi ceva nou, cupa menstruală ar putea fi o altermativă.

Cupa menstruală este un dispozitiv care se introduce în interior, se adaptează formei acestuia, este concepută pentru fluxuri menstruale diferite ca intensitate şi colectează lichidul timp de câteva ore.

După aceea se scoate, se spală bine şi este numai bună de refolosit. Are un termen de valabilitate de 1-10 ani. Sursa: Secretele.com

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments