Cele mai multe mărci de ceai traditionale, cum ar fi Lipton, Allegro, Tazo, Teavana, Bigelow, Twinings, Yogi, Forte, Mighty Leaf, Trader Joe, Tetley conțin niveluri cu adevărat ridicate de substanțe toxice, cum ar fi fluor și pesticide.
Și aici nu vorbim despre fluorura de calciu, care este un element natural, ci despre fluorura de sinteză, care e un toxic de produs. Aceste niveluri sunt periculos de mari, până la punctul de a fi considerate ca nesigure. Deci, a bea ceai ieftin poate fi la fel de rău ca și consumul de fast-food.
Cele mai multe ceaiuri “la plic” nu sunt spălate înainte de a fi uscate, astfel încât ele pot conține reziduuri de pesticide. Unele mărci de ceaiuri (chiar și cele pretinse a fi “naturale”) au fost recent găsite întrucât conțineau pesticide, care sunt cancerigeni cunoscuți, în cantități mai mari decât limitele SUA și UE!
Un nou studiu publicat în revista “Food Research International” a constatat ca amestecurile mai ieftine de ceaiuri conțin suficient fluor pentru a-i pune pe consumatori în fața cu riscul de a face mai multe boli, cum ar fi probleme cu rinichii sau chiar cancer.
De fapt, unele mărci de ceai ieftin conțin un nivel de aproape 7 părți per milion (ppm), dar nivelul permis de fluorura este de 4 ppm. Acest lucru este destul de înfricoșător, deoarece fluorura intră în oase și se acumulează în corpul dumneavoastră. Ea rămâne acolo de ani de zile.
Deci, cum a ajuns fluorura în ceai? Arborele de ceai se acumulează fluorura odată ce crește. Acest lucru înseamnă că frunzele vechi conțin mai multă fluorură. Ceaiurile mai ieftine sunt adesea făcute din frunze vechi, care conțin mai multă fluorură decât frunzele de ceai tinere. În plus, aceste mărci mai ieftine folosesc frunze mai mici, care conțin mai mult fluor.
Deci, care este soluția? Să nu mai bem ceai? Desigur că nu!
* Preparați ceai din frunte naturale de plante sau arbori: de exemplu, cumpărați din piață sau culegeți singuri frunzele de tei, uscați codițele de cireșe (pentru a face un ceai foarte aromat) sau culegeți menta din grădină.
* Consumați ceai alb; acesta conține cea mai puțină cantitate de fluorură.
* Încercați să găsiți mărcile mai scumpe de ceai, dar de la care aveți siguranța că ele sunt naturale.
Sursa: www.almeea.ro