Alege cele mai bune alimente pentru micul dejun, considerat cea mai importantă masă a zilei. Unul dintre motive este că îți accelerează metabolismul de la prima oră a dimineții.
Începe-ți ziua sănătos! Dimineața, înainte să ieși pe ușă în grabă, amintește-ți că atunci când mănânci la micul dejun ai mai multă energie pe parcursul zilei, eviți supra alimentarea la următoarea masă și poți lua decizii mai înțelepte pe parcursul zilei. O combinație indicată pentru micul dejun: carbohidrați de calitate cu fibre și cu unele proteine. Iată care sunt cele mai bune alimente pentru micul dejun.
Fulgii de secară
Cerealele integrale din secară conțin beta-glucan, un tip de fibre care, atunci când sunt mâncate cu regularitate, reduc nivelul colesterolului rău. De asemenea, sunt bogate în acizi grași esențiale omega 3, în folați și potasiu.
Iaurtul
Cremosul iaurt natural este plin cu proteine și calciu, iar cel grecesc are aproape o cantitate dublă. Poți combina două, trei lingurițe de cereale integrale de secară cu iaurt sau poți adăuga un fruct proaspăt tăiat. Ambele variante sunt ușoare, hrănitoare și rapid de preparat.
Germenii de grâu
Două lingurițe de germeni de grâu îți asigură aproximativ 15% din necesarul zilnic recomandat de vitamina E și 10% din cel de folați. Dietele oamenilor pot avea des carențe de vitamina E, în special în cazul celor care nu mănâncă nuci raw și tot felul de semințe crude, care să suplimenteze acest deficit”, spune Erica Giovinazzo, medic specialist în nutriție din New York, pentru publicația de specialitate Health.com. Sunt ușor de inclus în aproape orice masă, de la preparate cu cereale la iaurt sau într-un smoothie (suc/pastă cu fructe, legume, verdețuri etc) .
Grepfruitul
Atunci când vrei să scazi în greutate, grepfuitul poate fi de ajutor. Conform unui studiu, dacă mănânci jumătate de grepfuit înainte de fiecare masă, acest fruct favorizează ardere grăsimilor și are beneficii asupra nivelului de zahăr din sânge și a insulinei. De asemenea, este hidratant și are antioxidanți care întăresc sistemul imunitar. Poate fi mâncat cu iaurt și un ou, însă atenție în cazul persoanelor care iau medicamente. Grepfuitul poate să nu fie compatibil cu acestea. E necesar sfatul medicului curant.
Bananele
Unele dintre cele mai bune surse de carbohidrați sănătoși, ”bananele au avantajul că includ în compoziția lor și potasiu, care ajută reglarea presiunii sângelui. Reprezintă o alegere indicată pentru persoanele cu hipertensiune”, mai spune dr. Erica Giovinazzo. mai mult pe: libertateapentrufemei.ro
Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.