Ce se întâmplă în corpul tău atunci când te îmbeți! Iată procesele care au loc pas cu pas

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când te îmbeți! Iată procesele care au loc pas cu pas

- in INEDIT, LIFESTYLE, SANATATE, SOCIAL, STIINTA, UTILE
1606
Comentariile sunt închise pentru Ce se întâmplă în corpul tău atunci când te îmbeți! Iată procesele care au loc pas cu pas
Consumul de alcool

Cantitatile de alcool ce nu pot fi absorbite de stomac intra in sange, astfel ca se instaleaza starea de ebrietate. Sistemul circulator isi incheie circuitul intr-un timp scurt, astfel ca te poti imbata uneori cat ai zice peste.

Alcoolemia se refera la cantitatea de alcool care se intoarce inapoi in plamani, pentru ca mai apoi sa ia calea sangelui.

Ficatul incearca sa neutralizeze alcoolul intrat in sange. Viteza acestui proces de detoxifiere depinde de tipul de alcool consumat, si de cate feluri de bauturi pe care le amesteci.

Pe durata procesului de neutralizare a alcoolului, ficatul produce acetaldehida, aceasta substanta fiind principala cauza a aparitiei starii de mahmureala. Acetaldehida este o substanta toxica cu o compozitie asemanatoare cu cea a otetului.

Rinichii sprijina ficatul pe timpul procesului de detoxifiere, acesta fiind motivul pentru care simti nevoia sa urinezi mai des atunci cand consumi alcool.

Consumul de alcool duce la o deshidratare accentuata a corpului. Daca nu consumi si suficienta apa atunci cand bei alcool, pur si simplu n-ai cum sa eviti durerile de cap de a doua zi. Potrivit cercetatorilor, alcoolul afecteaza inclusiv creierul.

Alcoolul formeaza legaturi cu neurotransmitatorii implicati in gestionarea emotiilor constiente si inconstiente, a actiunilor si a activitatilor motorii.

Efectele consumului de alcool incetinesc si functia cortexului cerebral, pozitionat in partea frontala a creierului. Ca urmare, abilitatile cerebrale de prelucrare a informatiilor primite de la organele de vaz, auz si alte organe senzoriale sunt incetinite in mod semnificativ.

Hipotalamusul si glanda pituitara sufera si ele o incetinire a timpului de raspuns, fapt care se rasfrange la nivel hormonal.

In plus, incetinesc si functia cardiaca, functia de termoreglare a corpului, si chiar functia respiratorie.

Faptul ca ti se face adeseori foame atunci cand esti in stare de ebrietate se datoreaza nevoii crescute de carbohidrati pe care corpul ti-o indica pentru a compensa nivelurile scazute de energie.

sursa: viatasisanatate.com.

loading...

Facebook Comments