Mananci o banană pe zi? Beneficii multiple? Cine ar fi crezut că bananele, fructe aproape banale și la îndemâna tuturor, ar putea avea un impact atât de mare asupra stării de sănatate?
Bananele conțin trei zaharuri naturale – sucroză, fructoză și glucoză combinate cu o cantitate mare de fibre. O singură banană energizează instant, dar și pe termen lung. Studiile au demonstrat că două banane oferă suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. De aceea, nu e de mirare că acest fruct este favoritul atleților de top din întreaga lume.
Aportul energetic nu este unicul beneficiu de care ne putem bucura consumând banane. Printre altele, aceste fructe tropicale ajută în prevenirea sau ameliorarea unui număr de boli sau stări și, de aceea, ar trebui să adăugăm acest aliment în dieta noastră zilnică.
Depresie
Publicatia Mind a realizat un sondaj în rândul oamenilor care suferă de depresie, iar majoritatea s-au simțit mai bine după ce au mâncat o banană. Explicația: bananele conțin triptofan, un tip de proteină pe care corpul o transformă în serotonină și care ne face să ne relaxăm, ne îmbunătățește starea, făcându-ne mai fericiți.
Anemie
Bogate in fier, bananele stimuleaza productia hemoglobinelor, ajutand in cazurile de anemie.
Tensiune arteriala
Fructul exotic combate hipertensiunea deorece continutul de potasiu este foarte ridicat, iar cel de sare scazut. in Statele Unite acest fapt a fost oficializat intrucat Agentia Guvernamentala pentru hrana si medicamente (FDA) a permis industriei sa mentioneze despre efectele consumului de banane asupra presiunii sanguine.
Concentrare
200 de elevi de la scoala Twickenham din Anglia au dat dovada de capacitate de concetrare ridicata in perioada examenelor gratie consumului de banane. Persoanele in cauza au inclus fructele la micul dejun, gustare si pranz. Astfel, cercetarile au dovedit ca fructul ajuta in procesul de invatare, facandu-i pe elevi mai alerti.
Constipatie
Bogate in fibre, includerea in dieta zilnica a bananelor poate imbunatati tranzitul intestinal, fara a apela la ceaiuri sau laxative.
Mahmureala
Una din cele mai rapide modalitati de a „vindeca” o mahmureala este de a consuma un milkshake din banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul, mierea ridica nivelul glucozei din sange, in timp ce laptele racoreste si hidrateaza organismul.
Arsuri
la stomac Bananele au un efect alcalinizant in corp, si in cazul unor astfel de simptome – arsuri la stomac – se recomanda consumul unei banane.
Greturi matinale
Consumul de banane intre mese ajuta la pastrarea nivelului de glucoza in sange si previne starile neplacute de dimineata. intepaturi de insecte inainte de a utiliza obisnuita crema, o buna idee ar fi sa frecam zona afectata cu partea interioara a cojii unei banane.
Nervi
Bananele sunt bogate in complexul de vitamine B care ajuta in calmarea sistemului nervos. Supraponderal si la munca? Studiile conduse de Institutul de Psihologie din Austria au demonstrat ca stresul de la locul de munca ii determina pe oameni sa consume mancaruri nesanatoase precum ciocolata si chipsuri. Analizand 5000 de pacienti dintr-un spital, cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei mai supraponderali lucrau intr-un mediu stresant. Prin urmare, pentru a evita situatiile de acest gen, am putea consuma o banana sau doua in locul unei prajituri cu glazura de ciocolata.
Ulcer
Banana este recomandata in regimul persoanele cu afectiuni intestinale datorita texturii. Este, de asemenea, unicul fruct care poate fi mancat chiar si in cazurile cronice, neutralizand hiper-aciditatea si reducand iritatia stomacala.
Controlul temperaturii
In cadrul multor culturi, banana este vazuta ca un fruct racoritor care poate scadea temperatura fizica, dar si emotionala a femeilor insarcinate. in Thailanda, de exemplu, femeile insarcinate mananca banane pentru a se asigura ca bebelusul va avea temperatura potrivita la nastere. sursa: jurnalul.ro
Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.