Frecvența contactelor s3xuale – contează sau nu?

Frecvența contactelor s3xuale – contează sau nu?

- in DE ACTUALITATE, EDUCATIE SI CULTURA, LIFESTYLE, SANATATE
1496
Comentariile sunt închise pentru Frecvența contactelor s3xuale – contează sau nu?

Cei mai mulți oameni sunt reticenți în a vorbi despre viața lor s3xual@ și e normal – anumite subiecte trebuie să rămână doar între parteneri. Cu toate astea, oamenii vor să știe, de pildă, dacă frecvența contactelor intime are sau nu importanță.

Uneori, este de ajuns ca cineva din grup să se plângă de faptul că viața lui s3xual@ este la pământ, pentru ca toți ceilalți participanți la discuție să uite de pudicitate și să mărturisească că situația nu este roz nici în cazul lor. În timp ce bărbatului i se poate părea că are prea rar contact cu partenera, femeia ar băga mâna în foc că nopțile de amor sunt mai dese decât este nevoie. Totuși, cine are dreptate? Cât de mare influență are frecvența contactelor sexuale asupra vieții de cuplu?

Fiecare cuplu este unic

Fiecare relație este diferită și nu prea există „normal” când vine vorba de s3x.În definitiv, viața sexuală și frecvența contactelor depind de foarte mulți factori diferiți: vârsta partenerilor și diferența de ani dintre ei, stilul de viață, starea de sănătate și, cel mai important, calitatea relației lor. Uneori, diferențele de opinii de care vorbeam la început apar atunci când în cuplu există o nepotrivire de libidou.

Ceea ce înseamnă că în timp ce unuia i se pare că 4 contacte pe săptămână sunt exact ce lipsește relației, altul crede că o singură dată este suficient pentru a avea o viață sexuală satisfăcătoare. Dar asta nu reflectă în niciun fel iubirea pe care și-o poartă unul altuia.

Întrebarea care macină multe cupluri

Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto Mississauga, Ontario, Canada, au formulat întrebarea care macină multe cupluri: „Este adevărat că o frecvența sexuală prea mare poate afecta relația de cuplu?”.

Ceea ce au descoperit, în cadrul unui studiu, a fost că da, se poate ca frecvența sexuală mare să dăuneze ambilor parteneri. Această concluzie contrazice mitul conform căruia frecvența mare a contactelor intime merge mână în mână cu fericirea.

Realitatea este că, așa cum te saturi de un preparat culinar, când îl mănânci prea des, la fel sexul poate să nu mai prezinte deloc interes când frecvența este prea mare, într-o anumită perioadă (să spunem în concediu).

Ce cred cuplurile fericite

Potrivit studiului amintit, cuplurile fericite și trainice nu au nevoie de contact intim mai mult de o dată pe săptămână. Pentru cei mai mulți, ideea de a face sex de mai multe ori pe săptămână nu este tentantă deloc. De altfel, se pare că și cultura din care facem parte poate influența frecvența generală a contactelor.

Americanii declară că este suficient, atunci când vine vorba de sex, de 5 ori pe lună. În schimb, dr. Oz susține că un cuplu fericit trebuie să întrețină 200 de raporturi sexuale pe an, adică mai mult de 1 la 2 zile.

Pentru persoanele care nu sunt implicate într-o relație discuția este mult diferită, deoarece la ele nu se poate vorbi, de cele mai multe ori, de o frecvență. Atunci când întâlnesc un partener după o abstinență de câteva luni, este normal ca numărul contactelor sexuale să fie mai mare în prima perioadă a relației.

Calitatea versus cantitatea

Surprinzător sau nu, se pare că ceea ce afectează cu adevărat trăinicia unei relații este calitatea sexului și nu frecvența lui. Ceea ce are logică. Probabil oricine poate să afirme că este mai bine să aibă parte de o noapte fierbinte o dată la câteva zile, decât să facă sex zilnic, dar să nu ajungă niciodată la orgasm. Mai important decât frecvența este modul în care cuplurile se simt satisfăcute de viața lor sexuală. Mai puțin sex nu echivalează în mod automat cu nemulțumirea.

Intimitatea este un proces, care are ca și finalitate, contactul sexual. Un cuplu sănătos are o viață sexuală activă. Frecvența contactelor sexuale este importantă, deoarece reflectă printre altele și noțiunea de cuplu sănătos, funcțional. Dorința sexuală, precum și frecvența contactelor sexuale a partenerilor unui cuplu pot fi amplificate sau, dimpotrivă, inhibate, în funcție de mai mulți factori.

Dacă partenerii se simt mulțumiți cu ei înșiși, au o imagine pozitivă asupra propriei persoane și asupra propriului corp, vor dori și vor fi actori activi în viața sexuală a cuplului. Cu atât mai mult, dacă partenerii se simt admirați, validați, acceptați de către celălalt, reciproc, vor fi extrem de deschiși către contacte sexuale regulate și o viață sexuală normală și chiar intensă.

În cadrul unui cuplu în care comunicarea este funcțională și deschisă, cei doi parteneri își vor verbaliza și clarifica nevoile și dorințele sexuale, legate de frecvența lor, intensitate, poziții, fantezii și sexul în sine va deveni o adevărată plăcere.

În situațiile în care apar unele disfuncții sexuale atât la bărbat, cât și la femeie (ejacularea precoce, disfuncția erectilă, vaginismul, dispareunia etc), apare totodată și fuga de viață intimă, iar contactele sexuale sunt cu o frecvență redusă, apărând, de foarte multe ori disesiuni între membri sau chiar fisuri.

sursa: clicksanatate.ro

loading...

Facebook Comments