Te doare o măsea? Până să ajungi la medicul stomatolog, poţi încerca mai multe leacuri băbeşti care îţi vor calma, temporar, durerea, scrie realitatea.net. Însă, nu uita că aceste remedii nu-ţi vor rezolva problema stomatologică, ci doar îţi vor calma, pentru un timp scurt, durerea.
– Ia un tampon de vată înmuiat în esenţă de vanilie sau coniac şi presează-l pe dintele bolnav.
– Uleiul de cuişoare este cunoscut ca un bun tratament pentru durerile de dinţi. Înmoaie un tampon de vată în ulei de cuişoare şi presează-l pe zona dureroasă. De asemenea, durerea de dinţi se ameliorează dacă se mestecă două, trei cuişoare.
-Un alt remediu natural este usturoiul. Curăţă un căţel de usturoi şi presează-l pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural şi eficace care acţionează imediat. Dacă te obişnuieşti să mănânci usturoi proaspăt, crud, în fiecare dimineaţă, dinţii se vor întări şi nu vor mai fi atât de sensibili la vreme rece sau la mâncărurile dulci.
– Ceapa are aceleaşi proprietăţi şi este excelentă pentru întărirea danturii. Se mestecă timp de trei minute zilnic, iar durerile te vor ocoli.
– Lămâia este o importantă sursă de vitamina C, dar şi un bun remediu pentru dinţii afectaţi de alimentaţia improprie. Atât în cazul durerilor de dinţi, cât şi pentru menţinerea sănătăţii lor, spală-ţi gura cu sucul unei lămâi dimineaţa, imediat cum te-ai trezit. Bacteriile şi tartrul vor fi îndepărtate şi vei avea o dantură curată şi o respiraţie proaspătă.
– Pune într-un pahar cu apă călduţă o jumătate de linguriţă de sare şi clăteşte gura cu această soluţie la interval de câteva ore.
– Pune câteva frunze de oregano într-o cană cu apă clocotită, ţine-le timp 5 minute şi lasă infuzia să se răcească. Apoi fă gargară.
– Aplicarea unor pachete cu gheaţă pe obraji reduce durerea de dinţi.
– Taie un castravete în felii subţiri şi presează cu acestea dintele afectat.
– Pune un săculeţ de ceai în apă îngheţată. Aplică acest săculeţ îngheţat pe zona afectată pentru a scăpa de durere.
– Prepară o pastă din piper negru şi frunze de busuioc şi aplică pe zona dureroasă.
– O gură de ţuică sau de whiskey poate ajuta în cazul durerilor de dinţi.
– Tămâia pusă în gaura măselei cariate omoară nervul.
Opreşte durerea de dinţi folosind condimente
Pune puţin ulei de cuişoare direct pe dintele cu probleme. Acest ulei are proprietăţi antibacteriene remarcabile şi are, de asemenea, efect calmant, datorită căruia este folosit ca remediu pentru durerile de dinţi (conţine eugenol, compus chimic care funcţionează ca un anestezic local). În secolul al 19-lea, atunci când pastea de dinţi era rar folosită, iar dentiştii aveau mai degrabă instrumente de tortură decât aparatură medicală, fiecare doctor avea la îndemână ulei de cuişoare cu care reuşea să calmeze durerile de dinţi ale pacienţilor.
Acelaşi efect anestezic poate fi obţinut de la cuişoarele întregi. Pune câteva cuişoare în gură, lasă-le să se îmbibe puţin până când se înmoaie, strânge puţin între molarii nedureroşi pentru a elibera uleiurile din ele şi apoi ţin-le pe dintele dureros maximum 30 de minute.
Dacă nu ai la îndemână cuişoare, poţi face o pastă din pudră de ghimbir cu ardei iute. Se amestecă ingredientele, se adaugă câteva picături de apă pentru a se forma o pastă şi se aplică pe dintele dureros cu ajutorul unui beţişor de ureche sau cu o bucată mică de vată îmbibată în soluţia respectiovă.
Ai grijă: acest amestec poate irita gingiile, aşa că trebuie să fii atent să aplici soluţia doar pe dinte!
Mituri legate de durerile de dinti
– sa pui aspirina pe dinte: daca aspirina ajuta, ea o face doar atunci cand inghiti pastila cu apa, nu cand o asezi pe zona respectiva, caci nu functioneaza ca medicament topic. Mai rau decat atat, ea poate sa arda si sa produca daune serioase gingiei, durand pana la 5 zile pana cand va fi vindecata;
– o durere inseamna ca vei pierde dintele respectiv: nu mai este adevarat, caci metodele actuale de tratament sunt cat se poate de eficiente. Se intra printr-un canal micut, se indeparteaza nervul si orice alt tesut mort, se umple totul cu un material special si apoi se imbraca dintele. Uneori sunt inserate suruburi minuscule de metal pentru a fixa dintele respectiv.
– daca durerea dispare, nu mai este nicio problema: durerea este un semn ca ceva rau s-a intamplat in organismul tau, asa ca nu trebuie ignorata. Daca maxilarul tau reactioneaza ciudat, ai grija, caci poate sa fie vorba de mai mult decat o durere de dinti. De exemplu, o durere a maxilarului inferior poate sa denote probleme de inima.
sursa: cyd.ro