Nu mai ai pofta de amor ? Afla toate CAUZELE care te lasa “pe bara” si revino in forta

Nu mai ai pofta de amor ? Afla toate CAUZELE care te lasa “pe bara” si revino in forta

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, LIFESTYLE, MONDEN, SANATATE, SOCIAL, UTILE
970
Comentariile sunt închise pentru Nu mai ai pofta de amor ? Afla toate CAUZELE care te lasa “pe bara” si revino in forta
pofta de sex

Se spune că înaintarea în vârstă ar fi de vină. Dar ce te faci când pofta de sex dispare la tinerețe? Înainte de toate, trebuie să-ți faci curaj să fii sinceră cu medicul. Ai putea fi bolnavă, dacă nu ai chef de s3x!

Unde sunt clipele fierbinți de altădată? Simți că, atunci când vine vorba de s3x, mai nimic nu-ți poate aprinde flacăra pasiunii? Atunci, e de rău. Din când în când, e normal să mai apară și perioade lipsite de chef, dar când acestea se prelungesc, sunt un puternic semnal de alarmă. Pe lângă schimbările fizice firești, tratamentele cu anumite medicamente și unele probleme de ordin psihologic, există afecțiuni destul de grave care duc la scăderea libidoului.

Ți-ai pierdut pofta de s3x?

Acum, aș vrea să facem distincția între lipsa satisfacției sexuale și dorința de a face amor. Așa-numitele disfuncții sexuale erau, până mai ieri, caracteristice bărbaților. Iată că, în zilele noastre, și reprezentantele sexului frumos au de suferit. Fie că vorbim despre lipsa apetitului, fie de nivelul excitației, de orgasm sau de dureri în timpul actului sexual. Și, ca să te consolezi, află că aproape jumătate dintre femei se confruntă, la un moment dat, cu așa ceva, indiferent de vârstă. Numai că noi facem referire acum la ceea ce înseamnă scăderea sau chiar absența libidoului. Ca și la bărbați, de cele mai multe ori, cauzele care duc la asta sunt legate mai mult psihologice: complexe de inferioritate, încredere în sine scăzută, relații conjugale tensionate, probleme cotidiene, stres. Când scăderea sau absența dorinței se produce indiferent de partener și de situație, cu siguranță este vorba despre o problemă de sănătate, fie depresie sau boli cronice, fie excesul de alcool, medicamente ori droguri. Iată inamicii dorinței sexuale:

1.Obezitatea
Și nu aspectul fizic e de vină, ci bolile asociate surplusului de kilograme. Persoanele „cu greutate” se confruntă mai des cu disfuncții sexuale decât restul.

2.Dereglările hormonale
Dezechilibrul dintre estrogen și testosteron are un rol deosebit în dispariția dorinței. Menopauza, intervențiile de extirpare a ovarelor sau uterului, lipsa menstruației, anorexia reduc producerea de hormoni sexuali, favorizând uscarea mucoasei vaginale. Și când tiroida secretă prea puțini hormoni, se încetinesc procesele metabolice și, implicit, apar disfuncții sexuale. Hiperprolactinemie este o altă afecțiune endocrină care duce la probleme de libidou prin creșterea nivelului de hormon numit prolactină.

3.Diabetul
Lipsa entuziasmului sexual poate fi și primul semn de diabet. Femeile pot să sufere dereglări ale sensibilității regiunii genitale.

4.Prea mult sau prea puțin fier
Ceea ce se numește medical hemocromatoză, adică excesul de fier în glanda hipofiză, e o altă cauză a pierderii chefului de sex. De la prea mult fier, ovarele se atrofiază, iar secrețiile lor se reduc. Lipsa de fier scade apetitul sexual si te face sa visezi doar la perna pe care vei dormi la noapte, nu si la cel/cea cu care vei imparti patul.

5.Hipertensiunea, artrita, bolile inimii
Medicamentele pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru tratamentul bolilor coronariene determină scăderea fluxului sanguin la nivelul organelor genitale și, implicit, la scăderea excitației.

6.Boli cronice
Scleroza în plăci, distrofia musculară, insuficiența renală afectează în mod direct apetitul sexual. Există și sindromul Sjögren, boală cronică autoimună care usucă mucoasa vaginală și dă dureri în atimpul actului sexual.

Nu dormi bine, nu ai chef de sex

„Printre complicațiile frecvente ale SASO (sindromului de apnee în somn obstructivă) se numără și disfuncțiile sexuale, atât la femei cât și la bărbați, caracterizate prin scăderea libidoului, a excitației în timpul actului sexual și chiar lipsa orgasmului, prin tulburări de erecție și impotență. Episoadele de întrerupere a respirației pe timpul nopții, cam câte 5 pe oră, cu o durată mai mare de 10 secunde, duc la probleme grave de sănătate precum hieprtensiunea, diabetul, tulburările de ritm cardiac, reflux esofagian, dar și la alterarea memoriei, probleme de concentrare, treziri și urinări frecvente pe timpul nopții, sforăit, senzație de sufocare. Important de reținut este că SASO se poate trata.”, spune Dr. Veronica Șurlea, medic specialist pneumolog. sursa: libertateapentrufemei.ro Sursa foto:akhandbharatnews.com

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments