Vitamina care ataca si UCIDE celulele de CANCER. Este de 10 ori mai EFICIENTA decat medicamentele experimentale

Vitamina care ataca si UCIDE celulele de CANCER. Este de 10 ori mai EFICIENTA decat medicamentele experimentale

- in SANATATE
3507
Comentariile sunt închise pentru Vitamina care ataca si UCIDE celulele de CANCER. Este de 10 ori mai EFICIENTA decat medicamentele experimentale
vitamina c

In timp ce in toate laboratoarele din intreaga lume continua cautarile asidue pentru un posibil remediu al cancerului, un nou studiu ne indreapta atentia catre o vitamina usor de gasit si ieftina. Se pare ca aceasta simpla vitamina poate identifica si distruge selectiv celulele de cancer, celule considerate responsabile de crearea de noi celule de cancer si tumori.

Studiul, publicat in revista medicala Oncotarget, a descoperit ca vitamina C poate ataca si distruge celulele de cancer, prevenind astfel raspandirea bolii. Cercetatorii au descoperit ca vitamina C este de 10 ori mai eficienta in distrugerea celulelor de cancer decat medicamentele experimentale. Aceasta este o veste buna, avand in vedere ca aceasta boala face atat de multe victime. Cancerul este a doua cauza principala a mortii in lume si a ucis aproape 9 milioane de oameni doar in 2015.

Autorul studiului, dr. Michael P. Lisanti, profesor de medicina translationala la Universitatea din Salford a declarat intr-un interviu pentru Medical News Today: “Am cautat o modalitate de a ataca selectiv celulele de cancer cu mai multe substante naturale…dar rezultatele cele mai bune pana acum au fost obtinute cu vitamina C. Vitamina C este ieftina, naturala, nu este toxica si este usor de obtinut, iar utilizarea ei ca arma in lupta cu cancerul ar fi un pas important.”

Vitamina C este prezenta in cele mai multe fructe si legume, dar mai ales in ardeii grasi rosii, capsuni, portocale, grepfrut, lamai, lime, rodii, coacaze negre, spanac, frunze de sfecla, rosii si vlastari.

O dieta bazata pe plante sau care contine in principal alimente de origine vegetala bogate in vitamina C este utila in prevenirea sau tratarea cancerului, insa este nevoie de un tratament pe baza de suplimente pentru a obtine rezultatele din cadrul studiului. Vitamina C este disponibila sub mai multe forme, acidul ascorbic fiind principala forma, dar sunt si alte optiuni precum ascorbatul de calciu. Studiul publicat in Oncotarget arata ca acidul ascorbic a atacat si distrus cu succes celulele de cancer.

Nu este clar ce cantitate de  vitamina C este necesara pentru a produce rezultate remarcabile. Sunt necesare mai multe studii pentru a determina doza ideala. Doza zilnica recomandata este de 90 mg de vitamina C, dar multi experti in sanatatea naturala sunt de parere ca aceasta cantitate este mult prea mica si ca nu tine cont de stres sau boli precum cancerul.

Stresul epuizeaza rapid rezervele de vitamina C. Glandele care se ocupa de stres, suprarenalele, doua glande mici, de forma triunghiulara, localizate deasupra rinichilor in zona abdominal, folosesc cantitati mari de vitamina C, mai ales cand se confrunta cu stres cronic sau acut.

Multi experti in sanatatea naturala recomanda 2000 mg de vitamina C zilnic, iar uneori chiar mai mult, daca doza este luata in scopuri terapeutice.

Castigatorul premiului Nobel, dr. Linus Pauling, a fost primul care a descoperit vitamina C si rolul sau in combaterea cancerului. Acest nou studiu din Oncotarget porneste de la cercetarile doctorului Pauling, aratand ca vitamina C ataca si celulele de cancer, un progres semnificativ pentru cunostintele noastre despre cancer si vitamina C.

Alte studii publicate in revista medicala Science au descoperit ca doze mari de vitamina C pot ajuta in tratamentul pentru cancerul colo rectal. Cei care doresc sa foloseasca doze mari de vitamina C, dozate pe parcursul unei zile este bine sa apeleze la un specialist inclinat sa foloseasca remedii naturale.

Pentru ca vitamina C este solubila in apa, nu este depozitata prea mult timp in corp si trebuie consumata zilnic pentru a evita dezvoltarea unei carente. Printre simptomele deficitului de vitamina C se numara: pierderea excesiva a parului, oboseala instalata rapid, oase fragile, sangerari nazale, gingii care sangereaza usor, piele care se zgarie usor si dureri sau rani care se vindeca foarte lent.

Vitamina C este esentiala si pentru formarea oaselor si a dintilor, pentru digestie, formarea celulelor din sange, vindecarea ranilor si productia de colagen, implicat in mentinerea elasticitatii si aspectului tânar al pielii, scrie care2.com

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments