Obligată să se căsătorească la vârsta de 17 ani, o tânără a fost bătută, violată și torturată de soț chiar în noaptea nunții

Obligată să se căsătorească la vârsta de 17 ani, o tânără a fost bătută, violată și torturată de soț chiar în noaptea nunții

- in SOCANT
424
Comentariile sunt închise pentru Obligată să se căsătorească la vârsta de 17 ani, o tânără a fost bătută, violată și torturată de soț chiar în noaptea nunții
Shakila Zareenfoto: theguardian.com

Mutilată de fostul soț, Shakila Zareen, o tânără afgană acum în vârstă de 23 de ani, și-a reclădit viața în orașul canadian Vancuver, după ce autoritățile din Statele Unite ale Americii i-au retras statutul de refugiat.

Viața tinerei afgane nu a fost deloc ușoară. Obligată să se căsătorească de la o vârstă fragedă, tânăra a fost bătută, violată și torturată de soț chiar din noaptea nunții.

Tot ceea ce o mai leagă de trecutul dureros este o fotografie care îi amintește de viața ei dinainte de căsătoria care a distrus-o.

Shakila își amintește că a fost obligată de cumnatul său, care avea puternice legături cu talibanii din provincia Baghlan, să se căsătorească la vârsta de doar 17 ani, cu un văr mai mare decât ea cu 14 ani. Zareen s-a opus vehement, însă greutățile familiei sale au determiant-o să accepte căsătoria aranjată.

Coșmarul a început chiar în noaptea nunții când proaspătul soț a bătut-o și a violat-o cu bestialitate, “A început să mă bată și să mă violeze“. Tânăra a încercat să apeleze la ajutorul poliției pentru a scăpa de iad, însă aceștia i-au spus că nu au ce face în astfel de cazuri.

M-am simțit fără speranță, abandonată de toți, fără niciun ajutor din partea nimănui”, a declarat Zareen.

Drept răzbunare pentru că a vrut să depună plângere împotriva soțului, Shakila a fost împușcată în față de soț cu o armă de vănâtoare.

Tânăra s-a trezit într-un spital din Kabul, fiind recunoscătoare că a scăpat cu viață după acest incident, însă coșmarul a fost departe de a se încheia. Chiar și la 600 de kilometric distanță, familia din partea soțului a continuat să o amenințe.

Temându-se pentru viața sa, Shakila a cerut azil în Statele Unite, sperând la o viață mai bună, însă doar după un an, autoritățile americane i-au retras statutul de refugiat.

În cele din urmă, Shakila și-a găsit liniștea în Vancuver, alături de mama și de una dintre surori. După ani de chinuri și teamă, tânăra a declarat, pentru The Guardian, că și-a găsit, în sfârșit, liniștea.

Acum mă uit la mine, ochiul meu nu este acolo, obrazul meu nu este acolo, buzele mele nu sunt acolo, dar am această imagine.“, a mai declarat fata. Sursa: theguardian.com

Shakila Zareen
foto: theguardian.com

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments