Violența botezului la români sau cum Biserica Ortodoxă Română nu dă doi bani pe viața copilului tău. Filmarea cu preotul care se enervează și se poartă cu un bebeluș ca și când ar fi un sac cu cartofi

Violența botezului la români sau cum Biserica Ortodoxă Română nu dă doi bani pe viața copilului tău. Filmarea cu preotul care se enervează și se poartă cu un bebeluș ca și când ar fi un sac cu cartofi

- in DE ACTUALITATE, SOCANT
1847
1
botez

Biserica Ortodoxă Română nu este doar un aspirator de bani din bugetele locale, nu te vrea doar prost și nevaccinat, dar nici măcar nu dă doi bani pe viețile copiilor oamenilor credincioși, care merg la Biserică, care au frica lui Dumnezeu. De această dată este vorba despre filmarea cu preotul care bruschează un copil de câteva luni, în timpul unui botez din Brăila, și care a stârnit un val justificat de revoltă.

Imaginile sunt tulburătoare, felul în care preotul „manevrează” copilul este absolut șocant și puțin a lipsit pentru a rezulta o tragedie: moartea bebelușului.

Nu ar fi fost prima dată. Botezurile la ortodocși sunt de o violență nejustificată și care nu este deloc necesară. De-a lungul timpului au existat multe cazuri în care bebelușul s-a înecat în cristelniță… doar pentru că preotul a ținut cu dinții să facă exces de zel în ceea ce privește acest ritual barbar.

Sunt extrem de mulți părinți care nu sunt de acord cu această practică și care le cer preoților să nu le bage copilul cu capul în apă în timpul botezului sau măcar să nu o facă atât de violent. Degeaba… preoții știu mai bine… dar în unele cazuri prețul este viața copilului. Merită?

Iată filmarea cu preotul care se enervează și se poartă cu un bebeluș ca și când ar fi un sac cu cartofi:

Nici nu te mai întreb ce i-ai face dacă era vorba de copilul tău… Vreau doar să subliniez că nu este un caz izolat, ci un caz redundant. E doar o chestiune de timp până când o să avem o astfel de știre (ca cea de mai jos) sau, mai rău, una în care bebelușul moare înecat:

Este absolut un mister de ce BOR nu încearcă să modifice un pic ritualul botezului, de dragul enoriașilor, transformându-l într-o practică care să nu pună în niciun fel în pericol viață copilului.

De fapt, cred că nu e niciun mister… BOR nu dă doi bani pe viața copiilor credincioșilor, pur și simplu. Sursa: noizz.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments

1 Comment

  1. Violenta nu apartine Bisericii. Cum puteti acuza Biserica? Capul Bisericii e Hristos. Aveti grija de ceea ce afirmati. Daca ati fi spus ca preotul s-a enervat , poate, dar, cum ca BOR (Biserica) nu da doi bani pe viata copilului … atunci, e posibil sa va osanditi. Nu aruncati cu noroi in Biserica caci in Hristos aruncati. Si mai tineti, oameni buni si cu neamul vostru !

Comments are closed.