Cei care iubesc copiii şi se pricep să le poarte de grijă, au şansa să devină „părinţi” pentru copiii abandonați din Mureș. Ce criterii trebuie să respecte cei dispuși să ajute

Cei care iubesc copiii şi se pricep să le poarte de grijă, au şansa să devină „părinţi” pentru copiii abandonați din Mureș. Ce criterii trebuie să respecte cei dispuși să ajute

- in SOCIAL
1350
Comentariile sunt închise pentru Cei care iubesc copiii şi se pricep să le poarte de grijă, au şansa să devină „părinţi” pentru copiii abandonați din Mureș. Ce criterii trebuie să respecte cei dispuși să ajute
copil-plasament

Cei care iubesc copiii şi se pricep să le poarte de grijă, au şansa să devină asistenţi maternali profesionişti şi să aibă contract individual de muncă.

Potrivit stirileprotv.ro în judeţul Mureş sunt disponibile 55 de locuri. Mulţi copii între 0 şi 7 ani aşteaptă să ajungă în sânul unei familii, iar o parte dintre asistenţii din sistem au ieşit la pensie.

Anual în jur de 50 de copii mai mici de 7 ani din judeţul Mureş, care provin din familii defavorizate sau sunt abandonaţi la naştere, ajung în sistemul Directei de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului.

Legea prevede clar că ei trebuie să crească în sânul familiei, adică la un cuplu aşezat şi care a mai crescut copii.

Persoanele care doresc să fie părinţi trebuie să aibă locuinţă, să fie sănătoşi să nu aibă cazier. Avem 55 de locuri vacante„, a transmis Doru Constantin, purtător de cuvânt DGASPC Mureş.

În acest an, o parte dintre asistenţii maternali se pensionează. Iar pentru a acoperi necesarul, direcţia a pornit o campanie de recrutare de „părinţi”.

Anul acesta am avut şapte pensionari din cadru colegilor asistenţi maternali, la anul vom avea alte şase pensionari, acesta este motivul pentru care dorim să recurtam şi să pregatim viitorii asistenţi maternali profesioniști„, explică Elida Deac, director DGASPC Mureş.

Să crească în familie încă de la o vârstă fragedă este cea mai mare şansă pe care o poate primi un copilaş abandonat sau care provine dintr-o familie sărmană, dezorganizată.

Doi fraţi din Luduş, de exemplu, au avut şansa să ajungă la şcoală, după ce au fost preluaţi de o femeie cu suflet mare, care lucrează în sistem de 16 ani. În timp, a crescut 5 copii şi este mândră de evoluţia lor.

Este o meserie care te satisfice şi finaciar şi sufleteşte şi spiritiul, e foarte bine să fii mămică, să vezi cum cresc, cum se dezvoltă, bucuria în ochii lor. Când poţi să ajuţi e satisfacția foarte mare. Băiatul lucrează, fata e la faculatte, acum am trei copii mici care merg la grădiniţă„, spune Clara Iuoraș, asistent maternal.

În alt capăt al judeţului, întâlnim o altă doamnă dedicată meseriei de mamă. Are doi copii ai ei, şi a preluat o fetiţă pe care a luat-o acasă când avea doar 11 luni.

N-o să uit niciodată. M-am dus cu fetiţa mea cea mare să vedem copilul, era 29 aprilie. E mult mai mult decât un loc de muncă, noi ne considerăm părinţii lor de ani şi e ceva, băieţelul de la 10 luni e la noi„, spune Aurelia Maier, asistent maternal.

Cei care aleg meseria de părinţi, beneficiează de un salariu mediu pe economie şi primesc pentru fiecare copil sănătos 600 de lei. Cei care aleg să ajute copii cu handicap primesc lunar o alocaţie pentru hrană şi mâncare de 900 de lei.

loading...

Facebook Comments